Kobani’deki Peşmerge değişecek iddiası

Güncelleme Tarihi:

Kobani’deki Peşmerge değişecek iddiası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 01:28

ABD’nin saldırıları, çatışmalar ve intihar saldırılarında 24 saatte Kobani’de 50 IŞİD teröristinin öldüğü bildirilirken, Suriyeli Kürtlere takviye için gelen Iraklı Peşmerge güçlerinin değiştirileceği açıklandı.

Haberin Devamı

SURİYE’nin kuzeyindeki Kürt yerleşimi Kobani’ye Türkiye üzerinden gönderilen 150 kişilik Peşmerge birliği, başka bir birlikle görev değişikliği yapmaya hazırlanıyor. Peşmergenin yine aynı güzergâhtan Kobani’ye geçmesi bekleniyor. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Peşmerge İşleri Genel Sekreteri Cabbar Yaver, “Kobani’deki Peşmerge savaşçılarımız yoruldu. Bölgeye yeni güçler yollayacağız” dedi. Yaver, ne kadarlık bir takviye yollanacağı, Kobani’deki Peşmerge’nin ne kadarının değiştirileceği konusunda açıklık getirmedi. Peşmerge Güçleri Kobani Birliği Sözcüsü Tümgeneral Abdulkahar Mecid ise Kürt güçlerinin kentin büyük bir bölümünde kontrolü ele geçirdiğini söyledi. Tümgeneral Mecid, bu başarının, Kürt güçlerinin işbirliğiyle elde edildiğine dikkat çekerek, “Biz kente girdiğimizde Kobani’nin yüzde 20’si Kürtler’in elindeydi” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan Kobani’de IŞİD ile YPG arasında çatışmalar 77’nci gününde de sürdü. Önceki gün sınır kapısına yakın bölgeye bomba yüklü araçlarla yapılan saldırıda Toprak Mahsülleri Ofisi’ndeki depo ve silahların harabeye döndüğü görüldü. Sınır hattında görevli polisleri taşıyan dört araç ise zincirleme kaza yaptı, şans eseri kimse yaralanmadı. Çatışmalar, Kobani’nin güney ve doğu bölgelerindeki sokaklarda sürerken, ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları ise sabah saatlerinden itibaren Kobani semalarında keşif uçuşu düzenledi. Merkezi Londra’da olan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi isimli örgüt, ABD’nin hava saldırısı, intihar saldırıları ve çatışmalarda en az 50 IŞİD militanının öldüğünü öne sürdü. Buna göre, IŞİD için Kobani’de en ölümcül günlerden biri oldu.

Iraklı Kürtler taarruza geçti

Iraklı Peşmerge güçlerinin, Musul’un Mahmur ilçesiyle Güver nahiyesi çevresindeki terör örgütü IŞİD militanlarına ağır silahlarla operasyon başlattığı bildirildi. Bölgedeki AA muhabirinin aldığı bilgilere göre Peşmerge, Erbil’in 45 kilometre güneyindeki Mahmur ve Güver’e bağlı IŞİD’in elindeki köyleri kurtarmak için saat 08.00’de operasyon başlattı. Şiddetli çatışmaların ardından Mahmur’un Dugirkan, Cedide, Alaviye ve Gubede köyleri Peşmergenin kontrolüne geçti. Bölgedeki çatışmalar iki cephede devam ediyor. Bu arada Peşmergenin, ilerleyişini hızlandırmak için koalisyon güçlerinden hava saldırısı desteği istediği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!