Koalisyon güçleri Suriye'den çekilmeye başladı

Güncelleme Tarihi:

Koalisyon güçleri Suriyeden çekilmeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2019 12:18

ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyon, Suriye'den çekilmenin başladığını resmen duyurdu.

Haberin Devamı

ABD öncülüğündeki Koalisyonun Sözcüsü Albay Sean Ryan, Amerikan Associated Press haber ajansına yaptığı yazılı açıklamada, "Suriye'den planlanmış çekilme sürecimiz başladı." dedi.

Sean Ryan, operasyonel güvenlik nedeniyle çekilme takvimi, lokasyon ya da birliklerin hareketlerine ilişkin detaylı bilgi vermeyeceklerini ifade etti. Haberde, daha fazla detaya ulaşılamadığı, kaç aracın ya da birliğin çekilip çekilmediğinin bilinmediği kaydedildi.

ABD Savunma Bakanlığından bir yetkili, daha önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki ekipmanın bazılarının çekilmesine başlandığını belirtmişti.

Amerikan CNN televizyonu ise ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM), çekilme operasyonunda kullanılacak gemi ve uçakları belirlediğini iddia etmişti.

Haberin Devamı

Çekilme süreci ABD Başkanı Donald Trump'ın 19 Aralık 2018'de aldığı karar sonrasında başlamıştı. Trump'ın bu kararı Jim Mattis'in Savunma Bakanlığı görevinden istifa etmesine yol açmıştı. Mattis, 1 Ocak'ta görevinden ayrılmadan birkaç gün önce ABD ordusuna çekilme sürecinin başlatılması talimatını vermişti.

RUSYA: ABD, SURİYE'DE KALMAK İSTİYOR

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından da ABD'nin Suriye'den çekilmesiyle ilgili açıklama geldi.

Moskova yönetimi, ABD'nin çekileceğini duyurmasına rağmen Suriye'de kalmayı istediğini iddia etti.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!