Klerides'ten müthiş itiraf

Güncelleme Tarihi:

Kleridesten müthiş itiraf
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Rum Yönetimi Lideri Klerides, gerçek amacının Kıbrıs'ta çözümü sağlamak değil, diplomasi manevraları yaparak Türk tarafını suçlu sandalyesine oturtmak olduğunu itiraf etti. Klerides, önceki akşam Rum Televizyonu'nda canlı olarak yayınlanan bir programda Kıbrıs sorununa ilişkin müzakere süreciyle ilgili bir soruyu yanıtlarken ‘Bu işin inceliği, püf noktası, bir öneriyi kabul eder gibi görünüp karşı tarafın o öneriyi reddetmesini sağlamak ve o tarafı uzlaşmaz olarak dünyaya teşhir etmektir’ dedi.

DENKTAŞ‘TAN TEPKİ

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Klerides’in bu itirafına sert tepki gösterdi. Denktaş ‘Klerides gerçek yüzünü ortaya koydu. Bu sözleriyle bunca yıl görüşme masasında olmalarının nedenini gayet açık bir şekilde anlatmış oldu’ dedi.

Denktaş şunları söyledi: ‘Bazı kişiler bana ‘Niye biz de aynı oyunu oynamıyoruz' diye soruyorlar. Rum tarafının, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin meşru hükümeti olarak tanındığı sürece, taktik yapmak için geniş bir sahası vardır. Biz ise, anlaşmalardan kaynaklanan hayati ilkeleri müdafa etmekteyiz. Bu müdafa, devamlı taarruz altında olan bir kalecinin durumuna benzer. Taktik yapacağım diye kaleden ayrılırsanız, müdafa ettiğiniz hukuki ilkeleri savunmazsanız, gol yersiniz ve bir daha baş kaldıramazsınız.'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!