KKTC'de Talat CTP'nin cumhurbaşkanı adayı

Güncelleme Tarihi:

KKTCde Talat CTPnin cumhurbaşkanı adayı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2005 09:44

KKTC Başbakanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, “Eğer cumhurbaşkanı olarak göreve gelirsem, Kıbrıs Türk halkının haklarını uluslararası alanda en güçlü bir şekilde savunmayı kendime şiar edineceğim” dedi.

Haberin Devamı

KKTC'de 20 Şubattaki erken genel seçimlerden büyük başarıyla çıkan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Genel Başkanı ve Başbakan Mehmet Ali Talat'ı 17 Nisanda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için aday gösterdi. Talat başkanlığında dün akşam toplanan parti meclisi, oybirliğiyle Talat'ı aday gösterme kararı aldı.

  

Kararın açıklanmasının ardından basına değerlendirmede bulunan Talat, parti meclisinin güvenine teşekkür ederek, bu güvene layık olmaya çalışacağını söyledi.

  

Seçim sürecinde Kıbrıs Türk halkının iradesini, çözüm ve Avrupa Birliği hedefiyle bir kez daha sandığa yansıtmak için çalışacaklarını kaydeden Talat, “Kıbrıs Türk halkının iradesini uluslararası platforma ve Kıbrıs sorununun çözümüne taşımayı bir görev bileceğiz. Bunun için önümüzdeki günlerde önemli bir kampanya yaşayacağız” dedi.

Haberin Devamı

  

Düşüncelerini yeniden halka anlatmak için kampanya yapacaklarını ifade eden Talat, “Eğer cumhurbaşkanı olarak göreve gelirsem, Kıbrıs Türk halkının haklarını uluslararası alanda en güçlü bir şekilde savunmayı kendime şiar edineceğim” diye konuştu.

   

Başbakan Talat, hükümet çalışmalarıyla ilgili bir soru üzerine, parti meclisi toplantısında konunun değerlendirildiğini belirterek, Demokrat Parti (DP) ile bugün yeniden bir araya gelerek en erken sürede hükümet kurma çalışmalarını sonuçlandırmak istediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!