Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2011 00:00
LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi
KKTC’de ilkokul 4. ve 5. sınıflara yönelik dün yapılan Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS), Kıbrıs’a özgü yemeklerinden biri olan “şeftali kebabı”nın nasıl yapıldığının sorulması, ailelerce tebessümle karşılandı.
O soru ve seçenekleri şöyle:
“Şeftali kebabının yapılışını hangi seçenek doğru anlatmaktadır?
a) Kıyma, soğan, maydanoz ve pirinç karışımı temizlenmiş hayvan bağırsağına doldurulur. Daha sonra haşlanır ve kızartılır.
b) Koyun veya keçi kıyması soğan, maydanoz ve baharatla yoğrulup terp denilen hayvan iç yağına sarılır, köfte halinde hazırlanır ve kömürde pişirilir.
c) Buğday dövülür. Dövülmüş buğday haşlanmış tavuk etiyle birlikte pilav görünümünü alana kadar pişirilir. Daha sonra tahta kaşıkla dövülür.
d) Kıyma, pirinç ve çeşitli baharatlarla karıştırılır. Bu karışım asma yaprağına sarılır ve pişirilir.”
Sorunun doğru seçeneği (b) şıkkı.