KKTC mutlaka tanınmalı

Güncelleme Tarihi:

KKTC mutlaka tanınmalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Almanaya'nın ünlü Kıbrıs uzmanı Uli Piller Kıbrıs sorununun çözümü için KKTC'nin bir an önce tanınması gerektiğini söyledi.

Kıbrıs konusunda verdiği konferanslar ve yazdığı kitaplarla tanınan Uli Piller, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 25.yıldönümü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında ilginç açıklamalar yaptı. Aynı zamanda Alman Sosyal Demokrat Partisi SPD'nin Unterschleissheim gençlik örgütü başkanı olan Uli Piller, Avrupalıları Kıbrıs sorununa Rum gözüyle bakmakla suçladı. Piller, ‘Avrupa’da, Kıbrıs sorunu sanki 1974'deki Barış Harekatı ile başlamış gibi gösterilmeye çalışılıyor. 1963'deki Rum katliamları unutturulmaya ve Ada'ya barışı tesis için gelmek zorunda kalan Türk ordusu da işgal kuvvetleri gibi gösterilmeye çalışılıyor' dedi.

AB’ye layıklar mı

Kıbrıs sorununun çözümü için kitaplarında sürekli bahsettiği 40 maddeli çözüm önerilerine de değinen Kıbrıs uzmanı Alman, ‘Kıbrıs’ta barış süreci ancak KKTC'nin tüm dünya uluslarınca tanınmasıyla başlatılabilir. Tanınma sonrası her iki devlet silahsızlanmaya başlar ve Ada'daki Türk halkının güvenliği Birleşmiş Milletler'ce inanılır bir şekilde garanti altına alınabilirse Türk askerinin çekilmesinden bahsedilebilir' dedi.

Önümüzdeki hafta incelemelerde bulunmak üzere Kıbrıs Rum Kesimi'ne gideceğini söyleyen Piller, ‘Eğer Rumlar beni havaalanından çevirirlerse ne derece Avrupa Birliği’ne alınmaya layık demokrasileri olduğu ortaya çıkacak ' dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!