KKTC Başbakanı: Müzakerelerden kaçan taraf değiliz

Güncelleme Tarihi:

KKTC Başbakanı: Müzakerelerden kaçan taraf değiliz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2009 17:46

KKTC Başbakanı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Derviş Eroğlu, UBP'nin müzakerelere karşı olduğu görüşünün yayılmasına çalışıldığını belirterek, "müzakerelerden kaçan taraf olmadıklarını, ama ne istediğini iyi bilen taraf olduklarını" söyledi.

Haberin Devamı

UBP Lefkoşa Gençlik Kollarının düzenlediği yılbaşı yemeğine katılan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, hükümete geldikleri günden bu yana çökmüş durumda buldukları ekonomiyi düzeltmek için yoğun çalışmalar yaptıklarını, bu yoğunluk içinde gençlerle bir araya gelme fırsatı bulamadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı seçimlerinin yaklaştığını ve UBP'nin bu seçimlere kendi adayıyla katılacağını kaydeden Eroğlu, 19 Nisan seçimlerinde gösterilen birlik ve beraberliğin bu seçime de yansıtılması gerektiğini söyledi.

UBP'nin müzakerelere karşı olduğu görüşünün yayılmasına çalışıldığını ifade eden Eroğlu, müzakerelerden kaçan taraf olmadıklarını, ama ne istediğini iyi bilen taraf olduklarını, ne istediklerini de dünyaya göstermeleri gerektiğini kaydetti.

Derviş Eroğlu, bir devletin kolay kurulmadığını, yaşatılmasının da bir o kadar zor olduğunu belirterek, gençlere, "Kıbrıs Türk halkı KKTC devletini kurana kadar çok büyük bedeller ödedi. Bedeli ödenen bu devletin kıymetini biliniz" diye seslendi.

Haberin Devamı

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın KKTC bayrağına hakaret ettiğini hatırlatan Eroğlu, bir devletin bayrağına saygı göstermeyen kişilerin, o devletin yetkili organlarıyla anlaşma masasına oturmasının inandırıcı olmadığını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!