Kızlar Aksa’nın tuzağına mı düştü

Güncelleme Tarihi:

Kızlar Aksa’nın tuzağına mı düştü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 22:24

İNGİLTERE, geçen salı günü Suriye’ye gitmek üzere Türk Havayolları ile İstanbul’a uçtuğu söylenen Shamima Begum (15), Kadiza Sultana (16) ve adı ailesi tarafından gizli tutulan üç genç kızın akibetini konuşuyor.

Haberin Devamı

İngiliz anti-terör uzmanları reşit olmayan ve yalnız seyahat eden bu kızlar konusunda yetkilileri uyarmayan THY yetkililerini ihmalle suçlarken arkadaşların, daha önce Suriye’ye gitmiş kızlarla bağlantı kurup evlerinden ayrılmış olabileceği üzerinde duruluyor. Türk polisi de kızların bulunması için alarm verdi.
Uzmanlar üç liselinin, yakın bir arkadaşının aralık ayında Suriye’ye kaçtığını söyledi ve ‘kızların arkadaşlarının peşinden gitmiş olduğuna inandıklarını’ belirtti. Ayrıca Shamima Begum’un, 2013 Kasım ayında Glasgow kentindeki evinden kaçıp Suriye’ye giden ve burada bir IŞİD militanı ile evlenen Aksa Mahmud (20) ile Twitter üzerinden iletişim kurduğu tespit edildi. İngiliz yetkililer, İstanbul’daki hava muhalefeti yüzünden kızların seyahat planının gecikmiş olabileceği, Suriye’ye gitmeden bulunmaları için vakit olabileceğini düşünüyor.

Türk polisi alarmda

İngiltere’den gelen haberler üzerine Türk emniyet birimleri de harekete geçti. İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 kızın, geçtiğimiz salı akşamı İstanbul’a geldiklerini belirledi. Havalimanı güvenlik kameralarının görüntüleri toplandı ve incelemeye alındı. Kızların Suriye ve Irak üzerinden IŞİD’e katılma ihtimallerine karşı sınır kapıları da uyarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!