Kızının ‘katili’yle yüzleşme

Güncelleme Tarihi:

Kızının ‘katili’yle yüzleşme
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2015 07:00

İngiltere’de kızı internet üzerinden satılan zayıflama hapları yüzünden ölen bir anne, görüntülü görüşme imkânı sağlayan bir cep telefonu uygulaması üzerinden İstanbul’da yaşayan Türk satıcıyla yüzleşti.

Haberin Devamı

İNGİLİZ anne Fiona Perry, henüz 21 yaşındaki kızı Eloise’i, internetten satın aldığı diyet haplarının yol açtığı çoklu organ yetmezliği nedeniyle nisan ayında kaybetti. İngiliz anne, kızını öldürdüğü belirlenen ‘dinitrophenol’ (DNP) haplarını internet üzerinden satan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile İngiliz yayın kuruluşu BBC kameraları önünde yüzleşti.

İSTANBUL’DAN BAĞLANTI

Yüzleşme için, cep telefonu üzerinden ücretsiz görüntülü görüşme olanağı sağlayan Skype adlı uygulamayı kullanan acılı anne Fiona Perry, kendisini Türk satıcıya bir spor salonu sahibi olarak tanıttı ve müşterileri için DNP satın almak istediğini söyledi. Perry, İstanbul’da bulunan satıcı Orhan T. ile Skype üzerinden görüşürken, BBC muhabiri Jonathan Gibson da Perry’nin iş ortağı rolünü oynayarak görüşmede hazır bulundu.

Haberin Devamı

‘ÖLEN BENİM KIZIMDI’

Fiona Perry, görüşmesinde, önce Orhan T. ile ilaç fiyatları ile ilgili pazarlık yaptı sonra da, “Bu ilaçları sattığın insanların ölmesinden korkmuyor musun?” diye sordu. Orhan T. bu soruya, İngiltere’nin Shropshire kentinde yaşayan kimya öğretmeni Perry’e, “Ne yaptığını bilmeyen insanlar bu ilacı kullanmamalı” diyerek cevap verdi. Bunun üzerine BBC muhabiri, “Burada bu ilaçlar yüzünden yaşanan olayı duydun mu?” diye sordu. Orhan T. olayı duyduğunu ancak ölen kişinin kimliğini bilmediğini dile getirdi. Bu yanıt üzerine Fiona Perry, “O ölen benim kızımdı” dedi.

‘ARTIK SATMAYACAĞIM’

Bu yanıtla büyük bir şok yaşayan Orhan T., bu görüşmeden sonra ilacı satmaya devam etmek istemediğini söyledi ve birçok kez Perry’den özür diledi.
Daha sonra yaşadıklarını BBC için değerlendiren Perry, “Bu satıcı diğer bütün satıcılar gibi yaptığı şeyin yasadışı olduğunun farkında. Sadece yakalanma ihtimallerinin çok düşük olduğunu bildikleri için satışa devam ediyorlar” dedi. Satıcının “pişmanlığını” görmenin kendisi için çok önemli olduğunu da belirten anne, “Sanki benimle yüzleşene dek yaptıklarının sonuçlarını hiç düşünmemiş gibiydi” ifadesini kullandı. İngiliz basını, Perry ile konuştuktan sonra Orhan T.’nin, internet sitesinden DNP haplarını kaldırdığını yazdı.

Haberin Devamı

‘BÜYÜK BİR HATA YAPTIM’

FIONE Perry’nin kızı Eloise, yanlışlıkla DNP haplarından aşırı dozda almış ve hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamamıştı. Eloise ölmeden kısa süre önce öğretmenlerinden birine bir mesaj göndermiş ve “Büyük bir hata yaptım. Sanırım öleceğim. Bu denli aptal olduğum için çok üzgünüm” yazmıştı.
Eloise’in ölümünün ardından hapları satın aldığı internet sitesi kapatılmış ve benzer hapları satan sitelerin nasıl engellenebileceği ile ilgili de tartışmalar başlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!