Kızını öldürdü, "hakim neden yargılanıyor" dedi

Güncelleme Tarihi:

Kızını öldürdü, hakim neden yargılanıyor dedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2010 00:00

İngiltere, ağır bir hastalık geçiren kızının intihar etmesine yardımcı olan 55 yaşındaki anne Kay Gilderdale'i konuşuyor.

Haberin Devamı

İŞTE KIZINI ÖLDÜREN ANNE

 

Gilderdale, yapılan yargılama sonucunda bu hafta içinde cinayet suçlamalarından suçsuz bulundu. Jürinin kararını açıklamasının ardından davanın hakimi, annenin zaten cinayete yardımcı olmak suçunu itiraf ettiğini belirterek, cinayetten yargılanmasının gereksiz olduğuna dikkat çekti.

 

Yargıç Justice Bean, açıklamasında, "Genellikle jürinin kararı üzerine görüş bildirmem ancak bu davada alınan karar, sağduyuyu, namusu ve insanlığı temsil ediyor. Bu nedenle bu tarz davalarda kararın halk jürisine bırakılması çok önemli" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Yargıç, cinayete yardımcı olmak suçu nedeniyle Gilderdale'in şartlı tahliyesine karar verdi.

 

Gilderdale hakkındaki dava, cinayet işlemekten açılmıştı. Zaten 55 yaşındaki anne de kızının intihar etmesine yardımcı olduğunu itiraf etmişti.

 

Ancak savcılık bu itirafa rağmen cinayet suçlaması yöneltti. Bu dava, İngiltere'de ötenazi ve ağır hastaların ölümüne yardımcı olmakla ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi.

 

Gilderdale'in kızı Lynn, 17 yıl boyunca kronik yorgunluk hastalığı ME nedeniyle yatağa mahkum bir hayat yaşadı. Lynn, annesine artık acı çekmek istemediğini söyleyerek, intihar etmesine yardımcı olmasını istedi.

 

Verdiği zor kararı Gilderdale mahkemede gözyaşları içinde anlattı. Acılı anne, "Paramparça oldum. Bir yandan kızımın arzusunu yerine getirmek istiyorum, diğer yandan da dayanılmaz bir acı çekiyordum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!