Kızına tecavüz edilen baba dehşeti anlatıyor

Güncelleme Tarihi:

Kızına tecavüz edilen baba dehşeti anlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

Gözü dönmüş Sırpların saldırılarına maruz kalanların öyküleri gerçekten tüyler ürpertici. Kaçmayı başaranların anlattıkları olaylara insanın inanası gelmiyor, dinlerken isyan ediyor.

ERKEK KARDEŞLERİNİN ÖNÜNDE

Metvegja Köyü'nden bir çiftçi, 17 yaşındaki kızına Sırp askerlerinin nasıl tecavüz ettiğini anlatıyor: ‘‘Önce hepimizi bağladılar. Sonra da 17 yaşındaki yavruma, biricik kızıma; benim, annesinin, erkek kardeşlerinin ve diğer akrabalarının gözleri önünde tecavüz ettiler. İçimdeki öfkeyi anlatmama imkan yok. Bizleri öldürseydiler daha iyi olurdu’’.

60 KİŞİYİ KUYUYA ATTILAR

Kodline'den kaçanlar ise Sırp polislerinin, 60 Arnavut'a yaptıkları işkenceyi anlatıyorlar. ‘‘Sırp polisler, 60 Arnavut'un bir içme suyu deposunun önüne dizilmesini istediler. 60 kişi burada saatlerce dövüldü. Sürekli ‘Sırbistan... Sırbistan...' diye bağırttılar. Sonra polisler erkekleri suya ittiler ve peşlerinden de bir el bombası fırlattılar.’’

ÇOCUKLARIMI ÖLDÜRDÜLER

Kosova’nın Radobrave Köyü'nden kaçmayı başaran 35 yaşındaki Naim Bajaziti ‘‘Çocuklarımın dördü, Sırp bombaları tarafından öldürüldü. Onlar benim gözbebeklerimdi, canımdı. En küçüğü 2, en büyüğü 8 yaşındaydı. Minik kızım, başını omzuma dayayarak kan kaybından öldü’’ diyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!