Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sydney'den dönmeyen Bosna Başbakanı'nın azli düşünülüyor

Bosna'daki Üçlü Başkanlık Konseyi, Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni için Sydney'e giden ve fakat henüz ülkeye dönmeyen Sırp Başbakan Spasoje Tuseljak'ı azledebileceği bildirildi. Muhalefet, Başbakan ve beraberindeki Avrupa İşleri Bakanı Bisera Turkoviç'in devletin kesesinden seyahat ettiklerini öne sürüp, görevden alınmasını istiyor.

AB'den Acil Müdahale Gücü

AB Savunma Bakanları toplantısında, AB'nin Acil Müdahale Gücü'nün ana hatları belirlendi. 2003 yılına kadar oluşturulacak organ 80 bin asker, 300-350 uçak ve 80 savaş gemisine sahip olacak. Bölgesel krizlerin yanı sıra doğal felaketlere karşı seferberlikte de kullanılacak.

Albright'tan Ivanov'a kaykay

ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, Rus meslektaşı İgor İvanov'a bir kay kay ile kask hediye etti. 55. doğum gününü New York'ta kutlayan İvanov, sürpriz hediyeyi çok beğendiğini ve Rusya Dışişleri Bakanlığı binası koridorlarında kullanmaya söz verdiğini söyledi.

Yugoslavya'da gergin seçim

Sırbistan ve Karadağ'dan oluşan Yugoslavya bugün yeni liderini seçiyor. Kamuoyu yoklamaları muhalefetin başkan adayı Vojislav Kostunitsa'nın daha şanslı olduğunu ortaya koyarken, son 10 yılın en kanlı diktatörü Slobodan Miloseviç seçimleri kaybetmesi halinde askeri darbe yapacağı tehditleri savurdu.

900 yıllık şarap bulundu

İtalya'da Tiran Denizi'ndeki araştırmalarda 1992'de keşfedilen bir batıkta 900 yıllık şarap bulundu. Araştırma ekibinin başkanı Marcello Roca, bir amfora içinde geçen hafta buldukları şarabın 900 yıllık olduğunu, amforanın ağzının mantar tıpayla mühürlenmiş hale geldiğini, kırmızı şarabın bozulmadığını sandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!