Kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Oğlunu sattı mı?

Rainer Wolf'un oğlu beş yıl önce kayboldu. Manuel Schadwald'dan bugüne kadar hiçbir haber alınamadı. Oğlunun sağ olup olmadığını bile bilmeyen Wolf, geçen hafta sonunda Hollanda'daki bir gazetenin haberiyle sarsıldı. Gazete, Wolf'un oğlunu Amsterdam'daki bir geneleve sattığını öne sürüyordu. Şok haber üzerine basın ve yayının ilgisiyle kuşatılan Wolf önceki gün Berlin'de bir televizyon programına katıldı ve iddiaları yalanladı. Wolf, programdan sonra tutuklandı.

Ürküten yeni virüs

Kanla bulaşan ve şu ana kadar tesbit edilmemiş yeni bir virüs keşfedildi. Geçen yıl bir Japon araştırma ekibinin tesadüfen keşfettiği virüsün varlığı, İngiliz bilim adamları tarafından da onaylandı.

TTV (Tranfusion Transmitted Virus) adı verilen yeni tip virüsün henüz tam olarak çözümlenemediği, ancak kaynağı anlaşılamayan bazı kan hastalıklarına açıklama getirebileceği söyleniyor. Edinburg Üniversitesi mikrobiyoloji bölümü araştırmacılarının kan veren bin kişi üzerinde yaptıkları incelemelerde, bu kişilerden % 1,9'unun kanında TTV virüsüne rastlandı. Kanında TTV virüsüne rastlananlardan % 63'ünün daha önceden kan almış veya uyuşturucu bağımlısı kişiler oldukları tesbit edildi.

İngiliz ve Fransız bilim adamları virüsün toplum sağlığı için ne gibi tehditler oluşturacağı konusunda ortak incelemeler yapmak üzere uluslararası çapta bilimsel bir toplantı düzenlenmesi çağrısında bulundular.

Mucize : 50 dakika ölü kalıp, dirildi

Rusya'nın Novosibirsk kentinde 11 yaşındaki bir kız, 50 dakika klinik ölüm halinde kaldıktan sonra mucizevi şekilde yeniden hayata döndü. Haftalık DAT gazetesinin haberine göre, Rusya'nın Novosibirsk kentinde yaşayan Nastya Bİkonya (11), su altında 50 dakikaya yakın klinik ölüm halinde kaldı. Tüm hayat fonksiyonları kaybolan küçük kız, Rusya Bilimler Akademisi Merkez Hastanesi Sibirya bölümü doktorlarının çabaları ile yeniden hayata döndü.

Tıbbi olarak kalp atışı ve kan dolaşımının 7 dakika durmasının ardından yeniden hayata dönmenin imkansız olduğunu belirten uzmanlar, Nastya'nın hayata yeniden dönmesini, uzun süre su altında kalan vücudunun donmasına bağlıyorlar. Haberde uzmanların, tıp tarihinde böyle bir olayın ilk kez yaşandığını söylediği kaydedildi. 11 yaşındaki kızın sağlığının iyi olduğu ve organlarınınfonksiyonlarını tam olarak yerine getirdiği bildirildi.

Depresyon erkeği iktidarsız yapıyor

Depresyonun erkeklerde cinsel iktidarsızlığa yol açtığı bildirildi. ‘Psikosomatik Tıp’ dergisindeki habere göre, depresyon belirtileri gösteren erkeklerde iktidarsızlık sorunu diğerlerine oranla neredeyse 2 katına çıkıyor.

Araştırmacıların, 40-70 yaşları arasındaki 1.709 erkek denek üzerinde yaptıkları çalışma sonucunda, depresyon ile iktidarsızlık arasında doğrudan bir bağlantı olduğu saptandı. Bir bilimadamı, ‘Cinsel fonksiyonlar ile depresyon arasındaki ilinti önce de biliniyordu. Bu çalışma ile ilk kez soruna kapsamlı olarak yaklaşıldı’ dedi.

Araştırmacılar, depresyon belirtileri gösteren erkekler arasındaki iktidarsızlık oranının, diğerlerine göre 1.82 kez daha yüksek olduğunu belirlediler. Depresif erkekler arasında iktidarsızlığın yaşın ilerlemesiyle arttığı belirlendi. 40-44 yaş grubunda % 25 oranında görülen iktidarsızlığın 65 yaşın üzerinde % 47'ye çıktığı görüldü.

Bir Arap’ın organları 4 Yahudi’yi kurtardı

İsrail ve Filistin arasındaki gergin ilişkiler devam ederken, bir Filistinli aile, oğullarının organlarını İsrailli Yahudiler'e bağışladı. Bir trafik kazasında hayatını kaybeden oğullarının organlarını bağışlayan Filistin'li aile, yaptıkları bağışın tamamen insani olduğunu, organları kullanacak olan hastaların milletinin ve dininin önemli olmadığını belirtti. Gaza'da Bureij mülteci kampında yaşayan ve İsrail'de bulunan Ashkelon şehrine çalışmaya giderken kaza geçiren 35 yaşındaki Halim Bawadi'nin beyin fonksiyonları durduktan sonra bağışlanan organları ile 4 kisinin hayatı kurtuldu. İsrail'da binden fazla insanın organ beklediğini ve organ bağışlarının yeterli olmadığı bildirildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!