Kin bizi bölemez

Güncelleme Tarihi:

Kin bizi bölemez
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 22:56

ALMANYA Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un Cumhurbaşkanlığı sarayı Bellevue’de dün verdiği yeni yıl resepsiyonunda Paris’teki kanlı terör eylemini iğrenç bir saldırı diye niteleyerek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Bu saldırı özgürlüğe, Fransızların, Avrupalıların, açık toplumun özgürlüğüne bir saldırıydı. Ama bu saldırıyı yapanlar ve buna sempati duyanlar ve buradan çıkar sağlamak isteyenler şunu iyi bilsinler: Bu saldırı bizi sarsmıştır ama inançlarımızı değil. Biz özgürlüklerimize sınır getirmeyeceğiz, tam tersine sonuna kadar kullanacağız. Biz sözün özgürlüğünü, basın özgürlüğü olmadan yaşam gücünü kaybedecek demokrasiyi savunacağız.”

NEREDEN GELİRSE GELSİN

“Biz gösteri özgürlüğünden, inanç özgürlüğünden, tüm özgürlüklerden yanayız. Şuna kesinlikle inanıyorum ki, bizim demokrasimiz terörden çok daha güçlüdür. Kinin bizi bölmesine müsaade etmeyeceğiz. Demokratlar toplumu olarak birlikteyiz. Bizim için birinin adı, annesinin kim olduğu, hangi tanrıya inandığı, hangi bayramları kutladığı önemli değil. Bizim için geçerli olan, farklılıkları birleştiren, anayasaya bağlılık, hukuk devleti ve insan hakları. Bu değerler bir toplumu barış içinde bir arada tutan temel taşlar. Bugün farklı siyasi görüşlerden ve farklı dinlerden yüzbinlerce insan, Hıristiyanlar, Müslümanlar, Yahudiler bir araya gelerek, çok açık şu mesajı veriyor: Bizim toplumumuz büyük ve güçlü. Biz hangi taraftan gelirse gelsin, aşırıların bu toplumu küçük ve zayıf düşürmesine izin vermeyeceğiz. Biz ne güçsüzüz, ne çaresiz. Bizim kararlı vatandaşlarımız var, fanatizme ve şiddete karşı koyacak yasalarımız ve kurumlarımız var. Dünyada milyonlarca insanın çağrısına ben de aynen katılıyorum: Biz Charlie’yiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!