Kimsesiz çocukları ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Kimsesiz çocukları ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2008 18:02

Suriye First Ladysi Esma Esad'ın davetlisi olarak Türkiye'den Suriye'ye giden 49 kimsesiz çocuk Şam'a ulaştı.

Suriye Devlet Başkanı'nın eşi Esma Esad'ın davetlisi olarak Suriye'ye Türkiye'den gelen 49 kimsesiz çocuk Suriye gezisi çerçevesinde başkent Şam'a geldi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın Türkiye'ye yaptığı resmi ziyarete katılan Esma Esad'ın, İstanbul'da ziyaret ettiği kimsesiz çocuklardan etkilenmesi üzerine Suriye'ye davet ettiği 49 çocuk, salı günü başlayan Suriye gezisinde Halep'e uğradıktan sonra Şam'a geçti.

Eskişehir Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Basri Cambaz ile İstanbul ve Ankara il müdürlerinin sorumluluğunda 12 ilden seçilen çeşitli yaşlardaki 49 çocuk, Suriyeli yetkililer tarafından özel olarak karşılandı. Cambaz, Halep gezisi sırasında en üst düzeyde ağırlandıklarını belirterek, aynı ilgiyi Şam'da gördüklerini söyledi.

Şam'da ilk olarak Ulusal Müzeyi gezen çocuklar, daha sonra Emevi Camisine gitti. Burada Cumhurbaşkanlığı tarafından görevlendirilen ekipten özel bilgi alan çocuklar, anlatılanları ilgiyle dinledi. Caminin içine girerken kız çocuklarına özel giysiler giydirilmesi dikkat çekti.

Çocuklar, bu arada Emevi Camisinin yanında bulunan, ilk Türk Hava şehitlerinin mezarlarını da ziyaret etti.
Kimsesiz çocuklar, yarın Esma Esad tarafından Şam'da kabul edilecek, ardından Lazkiye'ye giderek orada bir gün kaldıktan sonra Türkiye'ye dönecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!