''Kimsenin Afganistan'ı savaş meydanına çevirmesine izin vermeyeceğiz''

Güncelleme Tarihi:

Kimsenin Afganistanı savaş meydanına çevirmesine izin vermeyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2018 17:30

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, ülkesinin savaş meydanına çevrilmesine müsaade etmeyeceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, ülkenin kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından basın açıklaması yaptı. Gani, ''Kimsenin Afganistan'ı savaş meydanına çevirmesine izin vermeyeceğiz.'' dedi.

Afganistan hükümetinin komşularıyla iyi ilişkiler kurmaya hazır olduğunu ifade eden Gani, bu konuda birçok adım atıldığını, çok sayıda ülkeyle ticari ve dostluk ilişkilerinin güçlendirildiğini belirtti.

Başkan Gani, son zamanlarda çıkan ''Afganistan'daki savaş özelleştirilecek'' haberlerinin asılsız olduğunun ve savaşın asla özelleştirilmeyeceğinin altını çizdi.

YOLSUZLUKLA MÜCADELE

Afganistan'da artan yolsuzlukla ciddi mücadele edilmesi gerektiğini dile getiren Gani, bu konuda da eğitimli insanların yardımına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Gani, ''Devlet olarak son zamanlarda yurt dışına ihracatımız arttı. Yakın zaman önce THY aracılığıyla açılan hava koridoru, Afgan mallarının Türkiye üzerinden Avrupa pazarlarına satışını sağladı'' diye konuştu.

Ülke olarak ayakta durabilmek için üretmek gerektiğini vurgulayan Gani, sulama, tarım ve alt yapı konularında ciddi çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!