Kimse bize toplum muamelesi yapamaz

Güncelleme Tarihi:

Kimse bize toplum muamelesi yapamaz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ankara'da önceki gün yayınlanan ve bundan sonra Kıbrıs konusunda yapılacak her türlü görüşmeye Türk tarafının ancak ‘eşit egemenlik‘ şartıyla katılacağını açıklayan Türkiye-KKTC bildirisi, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı rahatlattı. Denktaş dün de, ‘Kimse bize toplum muamelesi yapamaz' diyerek, Türkiye ve KKTC'nin kararlılığını vurguladı.

Denktaş dün, Ankara'da ikametine ayrılan Camlı Köşk'te Dışişleri Bakanı İsmail Cem'i kabul ederek bir süre görüştü. Denktaş, Ankara'da dün Kıbrıs mücadelesinin en anlamlı gününü yaşadıklarını vurgulayarak, ‘‘Kimse Kıbrıs Rumlarını bize Kıbrıs hükümeti olarak kabul ettiremez. Onlara hükümet muamelesi yapılırken, bize toplum muamalesi yapılamaz’’ dedi.

Türkiye ve KKTC'nin önceki gün yayınladıkları bildiri ile dünyaya verdikleri mesajın gayet basit olduğunu belirten Denktaş, ‘‘Ortada bir hukuk ihlali vardır, anlaşmaların ihlali, haklarımızın ihlali vardır’’ diye konuştu.

Rauf Denktaş, hiç kimsenin Yunanistan'a Kıbrıs meselesini halletmesini söylemediğini, buna karşın Türkiye'ye sürekli ‘meseleyi hallet' telkininde bulunduğunu kaydetti ve Kıbrıs Türk halkının haklı davasında gerilemek niyetinde olmadığını söyledi. Dışişleri Bakanı İsmail Cem ise, önceki gün Denktaş ile çok önemli ve başarılı görüşmeler yapıldığını kaydederek, Türk tarafının akılcılık çerçevesinde ve barışçıl yaklaşımlar doğrultusunda hareket edeceğini söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!