Dünyayı şoke eden cinayette yeni gelişmeler yaşanıyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyayı şoke eden cinayette yeni gelişmeler yaşanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 00:19

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un sürgünde yaşayan üvey ağabeyi Kim Jong-nam’ın, Malezya’daki ölümünün ardından casus romanlarını aratmayan ayrıntılar çıkıyor. İddialara göre havaalanında iki kadın, Kim’in yüzüne zehirli mendil sürdü. Başka bir iddiaya göre ise zehrin vücutta yayılabilmesi için dolmakalem kullanıldı. ABD ve Güney Kore hükümetleri, suikasttan Kuzey Koreli ajanları sorumlu tutuyor. Olayı soruşturan Malezya polisi bu sabaha karşı ikinci bir kadını daha gözaltına aldı.

Haberin Devamı

DÜNYANIN “kapalı kapılar ardındaki ülkesi” olarak gösterilen Kuzey Kore’nin Devlet Başkanı Kim Jong-un’un üvey ağabeyi Kim Jong-nam’ın (45) Malezya’da Kuala Lumpur Havaalanı’nda önceki gün öldürüldüğü saldırıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Uzun yıllardır sürgünde yaşayan Kim, bir haftadır Malezya’daydı.

15 SANİYE SÜRDÜ

Kim, önceki gün AirAsia Havayolu Şirketi’nin uçağı ile ailesinin yaşadığı Çin’e bağlı özel yönetim olan Makao’ya uçmak için saat 10.50 sularında Kuala Lumpur Havaalanı’na vardı. Kafelerin olduğu bölümde beklerken yanına açık tenli iki kadın yaklaştı. Amerikan Wall Street Journal gazetesine göre kadınlardan biri, Kim’in yüzüne, ne olduğu henüz bilinmeyen sıvının olduğu bir bez sürdü. Malezyalı bir yetkili, “Olay, 15 saniye kadar sürdü” dedi. Bir diğer iddiaya göre Kim’in vücuduna zehirli iğne batırıldı. ABD’li kaynaklar ise zehirin vücutta yayılabilmesi için dolmakalemin kullanılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Haberin Devamı

Dünyayı şoke eden cinayette yeni gelişmeler yaşanıyor

Suikasta karıştığı iddia edilen kadınlardan birinin İngilizce ‘sesli gülme’nin kısaltması olan ‘LOL’ yazılı tişört giydiği görüldü.

GÜLÜCÜKLÜ MESAJ
Saldırının ardından iki kadın farklı yönlerden kaçarken, yüzü ve gözü yanmaya başlayan Kim, önce lavaboya gitmeye çalıştı. Daha sonra polislerle irtibata geçen Kim, ilk müdahale için hemen sağlık merkezine götürüldü. Ancak hastaneye giderken yolda hayatını kaybetti. Ölüm nedeniyle ilgili resmi açıklama için otopsi bekleniyor. Saldırganların oldukça profesyonel olduğu, havaalanındaki polislerin bile çok kısa süren saldırıyı fark etmediği belirtildi.

Havaalanı güvenlik kamerası görüntülerinde, üzerinde İngilizcede ‘sesli gülme’ ya da ‘gülücükler’ anlamına gelen ‘LOL’ yazısı yer alan beyaz tişört giyen genç bir kadın görülüyor. Görüntülerde genç kadın, havaalanında taksi bekliyor. Beyaz tişörtlü kadın, Kuala Lumpur Havaalanı’ndaki bir terminalde gözaltına alındı. Üzerinden Doan Thi Huong adına düzenlenmiş bir Vietnam pasaportu çıktı. Malezyalı polis yetkilisi Nur Raşid İbrahim, kadının gözaltına alınırken yalnız olduğunu söylerken, “Onun cinayetle güçlü bir bağlantısı olduğuna inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İKİNCİ KADINDAN ENDONEZYA PASAPORTU ÇIKTI
Olayı soruşturan Malezya polisi bu sabaha karşı ikinci bir kadını daha gözaltına aldı. Kadının üzerinde Endonezya pasaportu bulundu.

Associated Press'in haberine göre polis, Endonezya pasaportlu kadının sevgilisi olduğu tahmin edilen bir erkeğin de gözaltına alındığını açıkladı. 

AÇIKLAMA YOK
Zan altında olan Kuzey Kore hükümetinden suikastla ilgili henüz açıklama gelmedi. Güney Kore devlet başkanlığına vekalet eden Hwang Kyo-ahn ise “Suikastın arkasında Kuzey Kore olduğu ortaya çıkarsa bu, Kuzey Kore’nin zalimliğini ve insafsız doğasını bir kez daha gösterecek” dedi.

LAKABI ‘PLAYBOY’
Kim Jong-nam, Kuzey Kore’yi 17 sene yönettikten sonra 2011 yılında hayatını kaybeden eski lider Kim Jong-il’in 3 oğlundan en büyüğüydü. Kim Jong-il ile aktris Sung Hae-rim’in evlilik dışı ilişkilerinden dünyaya geldi. Kuzey Kore’nin şu anki lideri olan kardeşi Kim Jong Un ile hiç bir araya gelmediği biliniyor. Babası Kim Jong Il’in yerine geçecek müstakbel devlet başkanı olarak görülüyordu. Ancak 2001 yılında Japonya’nın Narita Uluslararası Havalimanı’nda ülkeye sahte Dominik Cumhuriyeti pasaportuyla girmeye çalışırken gözaltına alınıp, Disneyland’a gitmek istediği ortaya çıkınca babasının gözünden düştüğü söyleniyor. 2013’te ülkeden kaçtı, aynı yıl eniştesi Jang Song-thaek de idam edildi. Çapkınlıkları nedeniyle Playboy olarak anılan Kim, sürgünde yabancı basına verdiği demeçlerde ülkesinin ekonomik reform yapmasını ve kapılarını açması gerektiğini söylüyordu. Ancak öldürülen Kim’in 2012 yılında bir mektup yollayarak Kuzey Kore liderinden ‘benim ve ailemin hayatını bağışla’ dediği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Dünyayı şoke eden cinayette yeni gelişmeler yaşanıyor

Öldürülen Kim Jong-nam ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un

Dünyayı şoke eden cinayette yeni gelişmeler yaşanıyor

İngiliz gazetesi Daily Mail'in esrarengiz suikast ile ilgili yayımladığı grafik

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!