Kimdir bu bombacılar

Güncelleme Tarihi:

Kimdir bu bombacılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 23:56

Tutuklanan 24 kişiden 19’unun kimlikleri açıklandı. En küçüğü 17, en büyüğü 35 yaşında olan, çoğu Pakistan kökenli İngiliz vatandaşı bombacıların ilginç özellikleri:

Altı ay önce Müslüman olmuş hapçı ve alkolik bir İngiliz.

Heathrow’da güvenlik görevlisi, pastacı, inşaat işçisi.

Altı aylık bebek annesi, bir baba adayı, bir biyokimya öğrencisi.

Tamamı, Irak ve Afganistan’dan ötürü İngiltere’ye tepki duyan yerli cihatçılar.

İNGİLTERE’de uçaklara yönelik terör eylemi planına karışan 24 kişiden 19’unun malvarlıklarını donduran Bank of England isim ve adresleri açıkladı. Zanlılar arasında bir havaalanı güvenlik görevlisi, bir biyokimyager ile bir de Muhafazakar Parti’nin eski bir çalışanının oğlu bulunuyor. Bu kişi altı ay önce Müslüman olan hapçı ve alkolik bir İngiliz. Aralarında inşaat işçisi, üniversite öğrencisi, pizzacı ve bir baba adayı var. En küçüğü 17, en büyüğü 35 yaşında. Tutuklananların çoğu Pakistan orijinli İngiliz vatandaşı. Bir tanesi de 6 aylık bebek sahibi bir kadın. Gözaltına alınanların 13’ü başkent Londra’nın doğusunda yaşıyor, dördü Buckinghamshire’a bağlı High Wycombe’da ve geri kalan ikisi de Birmingham ve Stoke Newington’da yaşıyor.

Birden entari giymeye başladı

Gözaltına alınan İbrahim Savant, 7 yıl önce İslam’ı seçmiş. Oliver olan ismini değiştirmiş. Çocukken yerel bir takımda futbol oynamış, ancak 1998’de beyaz entari giymeye başlamış, sakal bırakıp, saçlarını kazıtmış. Babası İranlı, annesi İngiliz olan Savant’ın karısı hamile.

Hapçı ve alkolik

High Wycombe’da gözaltına alınan, Muhafazakar Parti’nin eski bir çalışanının oğlu: Don Stewart-Whyte. Altı ay önce İslamı seçmiş ve adını Abdül Vahid olarak değiştirmiş. Bir ay önce evlenen Vahid, sakal bırakarak saçlarını kazıtmış. 9 yıl önce babasını kaybeden Vahid’in İslamı seçmeden önce alkol bağımlısı olduğu ve hap kullandığı belirlendi.

Biyokimya öğrencisi

Vahid Zaman, biyokimya öğrencisi. Londra Metropolitan Üniversitesi’nde okuyan Zaman öğrenci komitesinde İslam topluluğu temsilcisi. Fish&Chips yemeye bayılıyor, Liverpool taraftarı.

Havalimanında güvenlik görevlisi

Emin Asım Tarık üç yıldır Heatrow’da güvenlik görevlisi. Önceki gün işe gitmek için hazırlanırken yapılan baskında elleri kelepçelenerek gözaltına alındı. Batılı kıyafetler giyiyor, camiada saygı duyulan biri ve tek çocuklu.

İslam dersi veren pastacı kardeşler

Birmingham’da gözaltına alınan Tayyib Rauf ve Abdül kardeşler evlerinin garajında pasta dağıtımı işi yapıyorlar. Geceleri evlerine gelen 20 kadar genç kıza İslamın kurallarını öğretiyorlarmış. Tayyib Rauf 2004 yılında 70 bin sterline evini satın almış.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!