‘Kim olursa olsun hesap sorulacak’

Güncelleme Tarihi:

‘Kim olursa olsun hesap sorulacak’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2018 22:53

Suudi Arabistan Kralı Selman başkanlığında toplanan kabine, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinde sorumlu olanlardan ve sorumluluklarını yerine getiremeyenlerden, kim olurlarsa olsunlar hesap sorulacağını belirtti.

Haberin Devamı

Kaşıkçı, 2 Ekim 2018 tarihinde Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na gitmiş, bir daha da kendisinden haber alınamamıştı. Kaşıkçı’nın konsoloslukta öldürüldüğü iddiasını önce yalanlayan Suudi Arabistan, hem Türkiye’den hem diğer ülkelerden gelen tepkiler üzerine hafta sonunda Kaşıkçı’nın konsoloslukta bir arbede sırasında öldürüldüğünü öne sürmüştü.

RİYAD: BİR DAHA OLMAYACAK

Bu arada Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, Kaşıkçı cinayetindeki tüm sorumluların bulunup tutuklanacağını söylerken, bir daha benzer bir olayın yaşanmayacağını ifade etti. Cakarta’da Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında konuşan El Cubeyr, Türkiye’ye heyet gönderildiğini belirtti. Bakan, Cemal Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılacağını ve tüm sorumlularının tutuklanacağını belirtirken, “Riyad yönetiminin bir daha böyle bir olayın olmasına meydan verilmeyeceğini garanti ettiğini” vurguladı ve gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Haberin Devamı

KRAL VE PRENS KAŞIKÇI’LARLA

SUUDİ Arabistan Kralı Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Riyad’da Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın oğlu Salah Kaşıkçı ve kardeşi Sahel Kaşıkçı ile bir araya geldi. Cinayet emrini verdiği iddia edilen Prens Selman’ın Kaşıkçı’nın oğluna başsağlığı dilediği ifade edildi.

BAKMADAN GEÇME!