Kim Jong-un yeni yılda yetimhaneleri gezdi

Güncelleme Tarihi:

Kim Jong-un yeni yılda yetimhaneleri gezdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2015 12:43

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un yeni yılda başkent Pyongyang'daki anaokulu ve kimsesiz çocuklar yurdunu gezdi. Geziye Kim Jong-un’un kız kardeşi Kim Yeo-jong’da katıldı.

Haberin Devamı

Kuzey Kore liderinin kız kardeşi Kim Yeo-jong, parmağındaki yüzükle görüntülendi. Kim Yeo-jong'un yüzüğü Güney Kore medyasında geniş yer aldı.

Kim Jong-un yeni yılda yetimhaneleri gezdi

Kim'in kardeşi, ani bir terfi ile Kuzey Kore İşçi Partisi Dış İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı görevine getirilmişti.

Abisi ile yetimhaneleri gezen Kim’in parmağındaki yüzük dikkat çekti. Konuyla ilgili yorum yapan Güney Koreli uzmanlar, Kim’in nişanlandığını düşünüyor.

Kim Jong-un yeni yılda yetimhaneleri gezdi

Yetimhanedeki bazı öğretmenlerin ağladığı görüldü.

Haberin Devamı

KUZEY KORE İLE GÜNEY KORE YAKINLAŞMASI
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yılbaşı konuşmasında Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ile bir araya gelebileceğini söyledi.

Kim, devlet televizyonundan yayınlanan yeni yıl konuşmasında, "Duruma ve oluşan şartlara göre en üst düzey görüşmeler yapmamızın önünde bir engel yok" dedi.

Kim Jong-un yeni yılda yetimhaneleri gezdi

Bu seneki yılbaşı mesajında geçen yıla göre iki Kore arası ilişkilere daha çok vurgu yapan Kuzey Kore lideri, iki ülke arasındaki ilişkilerde büyük bir değişime imza atmak için elinden geleni yapacağı taahhüdünde bulundu.

Ancak Kim, Seul hükümetini ABD ile askeri tatbikat yapmaktan kaçınması konusunda uyardı ve tatbikatlar devam ederse Kuzey-Güney arasındaki ilişkinin ilerlemeyeceğini belirtti.

Güney Kore lideri Park ise yeni yıl akşamında yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki 70 yıllık ayrımı sona erdirme planlarını açıklamıştı. Ancak Park'ın birleşme yolunu açma planının Kuzey Kore'nin askeri gücünü artırması ve nükleer programı gibi bildik engellerle karşılaşabileceği belirtiliyor. Park'ın görevinin üçüncü yılında Kuzey ile ilişkileri daha iyi noktalara getirmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Bu arada, Güney Kore Birleşme Bakanı, bu hafta Kuzey Kore'deki mevkidaşına yaptığı görüşme teklifine hala cevap bekliyor.

İki ülke arasında 2007 yılından beri devlet başkanı seviyesinde görüşme yapılmadı. İki ülkenin devlet başkanının da mayıs ayında Rusya'ya davetli olması Kim ve Park'ın ilk defa Rusya'da bir araya gelmesi ihtimalini güçlendiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!