Kilisedeki törene katılan tek Türk

Güncelleme Tarihi:

Kilisedeki törene katılan tek Türk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Galler Prensesi Diana'nın Westminster Katedrali'ndeki görkemli cenaze töreninde bir de Türk konuk vardı. Talihsiz prensesin "Benim kaplanım" diye tanımladığı boşanma avukatı 59 yaşındaki, Paul Butner'in eşi Canan Butner, kilisedeki törene davet edilen tek Türk'tü.

Eşinin müvekkili olarak tanıdığı Prenses'in cenaze törenine, Diana'nın birçok arkadaşı davet edilmezken, kendilerinin çağrılmasının onur verdiğini söyleyen 36 yaşındaki Canan Butner, ‘‘ Prensesin ölüm haberini Türkiye'de aldık. Eşimle birlikte büyük üzüntü duyduk. Birkaç gün sonra da Sarayın eşimin yazıhanesini arayıp, cenazeye davet ettiğini öğrendik. Paul, davete şaşırmadı. O'na karşı son görevimizi böyle yerine getirdiğimiz için büyük huzur duyuyoruz" dedi.

Cenaze törenindeki tek Türk olan ve 10 yılı aşkın zamandır Londra'da yaşayan Canan Butner, bir saatlik tarihi olayı Hürriyet'e şöyle anlattı:

‘‘ Tören baştan sona etkileyici, hüzünlü, yapılabileceğin en iyisiydi. Soylular, modacılar, şarkıcılar, sanatçılar, krallar, politikacılar, özürlüler, Diana'nın ömrünü en iyi şekilde yansıtıyordu. Elton John'un acıklı şarkısı ve erkek kardeşi Kont Spencer'in konuşması herkesi ağlattı. Diana'nın annesi, oğulları, Kraliyet ailesinin gözleri dolu doluydu. Ancak onlar, davetlilerden daha metindi. Hep soğukkanlılıklarıyla tanınan İngilizler, Diana için göz yaşı döktüler. Hepimizin hayatından birşeyler koptu. İngiltere'de yaşayan bir Türk olarak söylüyorum, artık burada hayat eskisi gibi olmayacak"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!