Kilise Madonna konserine karşı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kilise Madonna konserine karşı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2009 11:28

Bulgaristan Ortodoks Kilisesi, Madonna'nın 29 Ağustosta Sofya'da vereceği konsere karşı olduğunu açıkladı.

Ortodoks Kilisesinin üst yönetim organı Yüksek Senod, Ulusal Haber Ajansı (BTA) aracılığıyla yayımladığı bildiride, Yahya Peygamberin anıldığı 29 Ağustos gününde Madonna'nın konser vermesine karşı olduğunu belirtti.

Bildiride, "Madonna, Hristiyan toplumların yaşadığı ülkelerde verdiği her konserde, o ülkedeki inançlı insanların kutsal saydıkları olaylara ve görüşlerine karşı saygısızlık gösteriyor" ifadesi kullanıldı.

Madonna'nın, konserlerinde Hristiyan ahlakına aykırı mesajlar vermeye çalıştığı ileri sürülen bildiride, "Biz ancak temelinde Ortodoks Hristiyan öğretisinin yer aldığı ve manevi değerleri esas alan sanata ve sanatçılara destek veririz" denildi.

Bildiride, Madonna'nın konser vermek istediği 29 Ağustosta Bulgaristan'daki Hristiyanların oruç tutarak, dünyevi zevklerinden uzak durduğu da hatırlatıldı.

Filibe kenti Ortodoks papazları de bir süre önce aynı gerekçelerle konsere karşı çıkarak protesto bildirisi yayımlamış ve Yüksek Senod'a konsere tepki göstermesi çağrısında bulunmuştu.

Madonna'nın Polonya'da 15 Ağustosta verdiği konser de Meryem Ana ile ilgili kutsal bir güne rastladığı için radikal Katoliklerin tepkisi çekmişti.

KONSER HAZIRLIKLARI

Bu arada Sofya'da düzenlenecek konserle ilgili hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Stadyumun çevresine yüksek metal çitler takan yaklaşık 1000 kişilik ekip, sahneyi kurmak için gece gündüz çalışıyor. Sahne 40 metre yüksekliğinde ve 85 metre genişliğinde olacak.
Bulgar basını, 4 çocuğuyla birlikte konser için iki özel uçakla Sofya'ya gelecek Madonna'nın konserden sonra Viyana'ya giderek geceyi kiraladığı bir şatoda geçireceğini yazdı.

Dünyada 90 milyon albüm satan ve yaklaşık 800 milyon dolarlık serveti bulunan Madonna'nın güvenliği 8 koruma görevlisi tarafından sağlanacak. Konser sırasında stadyumdaki güvenlikten sorumlu VİP Security adlı bir koruma şirketinin de ayrıca 450 personel görevlendireceği açıklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!