Kılık- kıyafet kuralına uymayan vekile ceza

Güncelleme Tarihi:

Kılık- kıyafet kuralına uymayan vekile ceza
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 10:03

Fransa’da amatör sporculara destek amacıyla seçim bölgesinin takımının formasıyla Ulusal Meclis’e gelen milletvekili, bin 378 euro para cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

FRANSA Ulusal Meclisi Başkanlık Divanı, Meclis kürsüsüne Olympique Eaucourt amatör futbol takımının formasıyla çıkan Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) milletvekili François Ruffin’e verilen cezayı onayladı.
Meclisin 7 Aralık’taki oturumunda, fahiş fiyattan transferlerin vergiye bağlanması yönündeki teklifin görüşüldüğü sırada kürsüye amatör takımın formasıyla çıkan Ruffin tepki çekmişti.

SOSYAL MEDYADAN İLAN ETTİ
Bu davranışın Fransız Meclisinin kılık-kıyafet yönetmenliğine aykırı ve yakışıksız olduğunu kaydeden oturum başkanı, Ruffin’in cezalandırılmasını istemişti.
Cezalandırıldığını sosyal medyadan ilan eden Ruffin, “Meclis, Eaucourt formasını giymemden dolayı cezamı onayladı. Bunu, kendim ve temsil etmek istediğim insanlar hakkında verilmiş, adil olmayan bir karar olarak değerlendiriyorum” dedi.

Haberin Devamı

TARAFTARLAR KAMPANYA BAŞLATMIŞTI
Ruffin daha önce de yaptığı açıklamada, parlamenter kriz olmadığı zaman kılık-kıyafet krizi çıkarıldığını belirtmiş ve taraftarlarının olaydan sonra başlattıkları kampanya ile 4 bin 725 euro topladıklarını açıklamıştı. Spor ve sanat camiasından büyük destek mesajları aldığına dikkati çeken Ruffin, bu parayı amatör futbol kulüplerine bağışlayacağını ifade etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!