Kıbrıs'ta intihar salgını

Güncelleme Tarihi:

Kıbrısta intihar salgını
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

İki yüz bin nüfuslu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde intihar salgını başladı. Bir haftada yaşanan 6 intihar vakasından 5'i ölümle sonuçlandı. Arka arkaya yaşanan talihsiz olaylar halk arasında büyük üzüntü yaratırken, intiharlar hükümeti alarma geçirdi. Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, konuyu Bakanlar Kurulu'na götürerek intiharların engellenmesine yardımcı olacak önlemlemleri ele alacaklarını söyledi. İntiharların artmasını mevsim değişikliklerine bağlayan Hasipoğlu, Bakanlık bünyesinde psikolojik danışmanlık merkezi oluşturacaklarını belirtti.

İntiharları kötü yönetime bağlayan KKTC muhalefeti ekonomik ve sosyal huzursuzluğun devam etmesi halinde yeni olayların yaşanmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekerken, uzmanlar halka intiharın çare olmadığı uyarısında bulundular.

Kıbrıslı psikiyatr Doktor Mehmet Yağlı ise intiharları ekonomik nedenlerden çok toplumsal yozlaşmaya bağladı. Yağlı, ‘‘Bireyin sağlıklı bir şekilde toplum içinde yaşayabilmesi için toplımla bütünleşmesi gerekir. Ancak Kıbrıs'ta insanlar giderek bireyselleşiyor, toplumsal değerler yok oluyor. Hayatla başa çıkamama umutsuzluğuna düşen birey, tek kurtuluş yolu olarak ölümü görüyor’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!