Kıbrıs Rum Yönetimi: Protesto eylemleri ile ilişkimiz yok

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıs Rum Yönetimi: Protesto eylemleri ile ilişkimiz yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2011 10:34

Kıbrıs Rum yönetimi Sözcüsü Stefanos Stefanu, “Kıbrıslı Türklerin yaptığı protesto eylemleri ile hiçbir ilişkileri olmadığını” söyledi.

Haberin Devamı

Rum sözcü, Kıbrıslı Türklerin eylemlerinin, Türkiye;nin, “yasadışı” olduğunu iddia ettiği, Kıbrıs'taki varlığı konusunda “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan;a birçok cevap verdiğini” savundu.

Rum haber ajansına göre, Stefanu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Lefkoşa'da 28 Ocak'ta yapılan mitingde, Türkiye karşıtı açılan pankart ve atılan sloganlara tepkisini değerlendirdi ve eylemlerle Rum yönetiminin ilişkisinin olmadığını kaydetti.

Stefanu, “Kıbrıslı Türklerin Başbakan Erdoğan;a, Türkiye;den beslenmedikleri, onurları olduğu, Kıbrıslı Rumların da onuru olduğu, bu nedenle 'işgalden' kurtulma mücadelesi verdiği, kendi birleşik devletinde, kendi yerinin efendisi olarak yaşamak istediği mesajını ilettiklerini” öne sürdü.

“Türkiye Başbakanı, Kıbrıs'ın Kıbrıslılara; Kıbrıslı Rumlara, Kıbrıslı Türklere, Maronitlere, Ermenilere ve Latinlere ait olduğunu anlaması gerekir” iddiasında bulunan Rum sözcü, Türkiye'nin Kıbrıs'ta “işgalci” olduğu yönündeki bildik Rum tezlerini yineledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!