Kıbrıs görüşmelerinde Denktaş'a tam destek

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıs görüşmelerinde Denktaşa tam destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2002 15:38

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Vehbi Zeki Serter ile siyasi parti liderleri, Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a Kıbrıs görüşmelerinde tam destek verdiler. Serter, Cumhurbaşkanı Denktaş'ın görüşmeler hakkında kendilerini bilgilendirdiğini belirterek, Denktaş'a olan desteğini yineledi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Derviş Eroğlu da Cumhurbaşkanlığı'nda Kıbrıs konusunda yapılan bilgilendirme toplantısının ardından yaptığı açıklamada, görüşmelerin içeriğiyle ilgili bilgi veremeyeceğini söyledi.

Eroğlu, ''Anlatılanlar doğrultusunda umutlu musunuz?'' sorusu üzerine, ''Onu zaman gösterecek. Şöyle söyleyebiliriz; biz masa başında iyi niyetle bulunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı, KKTC Hükümeti ve halkı adına iyi niyetle görüşmeleri sürdürüyor'' dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Salih Coşar da Cumhurbaşkanı Denktaş'ın kendilerine görüşmeler hakkında geniş bilgi sunduğunu belirterek, bilgilendirme toplantılarının devam edeceğini, DP olarak bundan son derece memnun olduklarını ifade etti ve Denktaş'a teşekkür etti. Coşar, ''Kendisine güvenimizi tazeliyoruz'' dedi.

Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Genel Başkanı Hüseyin Angolemli, bilgi almalarının yanında, kendilerinin ve halkın görüşlerini de Denktaş'a aktardıklarını belirterek, ''sürecin devam etmesi ve başarıyla sonuçlandırılması gerektiğini'' söylediklerini kaydetti.

Angolemli, tarafların anlaşması bulunduğu için görüşmelerle ilgiliayrıntılı bilgi veremeyeceklerini kaydetti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat da gelişmelerin çok hızlı olduğunu söyledi. Bütün unsurların çözüm yönünde seferber olduğunu kaydeden Talat, şöyle konuştu:

''Önemli gelişmeler yaşıyoruz. 40 yılda kaybettiklerimizi kolay kolay geri almak, kazanmak mümkün değil. 40 yılda çok şey kaybettik, yanlış politikalardan kaybettik, bu yanlış politikaların bize kaybettirdiklerini, hani fakiri sevindirmek için Tanrı eşeğini kaybettirirmiş sonra buldururmuş, yeniden bulur gibi bir noktaya geldik belki ama önemli kazanımlardır bunlar.'' Talat, önemli kazanımların devam eden görüşme sürecinden dolayı olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!