Kıbrıs ayrı, terör ayrı

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıs ayrı, terör ayrı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit, Ankara'da bulunan, Amerika'nın Kıbrıs Koordinatörü Thomas Miller'in Kıbrıs sorununun çözümü için Yunanistan ve Türkiye arasındaki gerginliğin tırmandırılmaması yönündeki telkinine sert yanıt verdi.

Ecevit, Yunanistan'ın, Türkiye'ye karşı militan yetiştirdiğini belirterek, ‘Dünya bu gerçeği bilmezden geliyordu. Artık bu gerçek ortaya çıkmıştır. Türkiye ile Yunanistan arasındaki sorunlarla veya Kıbrıs konusuyla ilgilendirmek yanlıştır’ dedi. Miller'in telkinini şöyle değerlendirdi:

‘Biz ilişkileri tırmandırmıyoruz. Ancak, Öcalan’ın yakalanışı vesilesiyle zaten bildiğimiz bir gerçek artık gözardı edilemez hale gelmiştir. O da Yunanistan'ın bölücü teröristlere verdiği destek ve eğitimdir. Bu amaçla, Yunanistan'da kurulan birkaç kamp yıllardan beri Türkiye'ye karşı militan yetiştirmektedir. Dünya bu gerçeği bilmezden geliyordu, artık bu gerçek ortaya çıkmıştır. Türkiye ile Yunanistan arasında sorunlarla veya Kıbrıs konusuyla ilgilendirmek yanlıştır.'

Ecevit, Yunanistan'ın önce teröristleri desteklemekten vazgeçmesi gerektiğini vurgulayarak, ‘Bir yandan Yunanistan bu uygulamayı sürdürürken, Türkiye’de yangınlar çıkartanlara, cinayetler işleyenlere, Türkiye'yi bölmeye heveslenenlere destek verirken Yunanistan ile ne görüşeceğiz' dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!