Kaza yapan Türk gemisine suçüstü

Güncelleme Tarihi:

Kaza yapan Türk gemisine suçüstü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Süveyş Kanalı'ndan geçen bir Türk gemisinin icraya gelen Mısırlı polis ve müfettişleri rehin alarak kaçmasının ardından, şimdi de Güney Kore'de bir Türk gemisi, bir balıkçı teknesini biçip batırdıktan sonra kaçarken yakalandı.

Olay Güney Kore'nin Makpo limanı açıklarında yaşandı. Amerikan AP ajansının haberine göre, Çin'den Japonya'ya giden General Zimkobi adlı Türk şilebi dün sabaha karşı Güney Kore açıklarında bir balıkçı teknesine çarptı. Kumhwa 21 adlı tekne battı ve 11 Güney Koreli balıkçı denize gömüldü. Türk şilebi ise, denizde yaşam savaşı veren balıkçılara aldırmadan kaza yerinden uzaklaştı.

Güney Koreli kurtarma ekipleri 4 balıkçıyı denizden çıkarmayı başardı ve sahil güvenlik botları kaçan Türk gemisini kovalamaya başladı. Güney Koreliler, Türk gemisini kaza mahallinden 64 kilometre ötede yakaladı. Güney Koreliler 90.600 tonluk Türk şilebine el koydular ve 30 Türk mürettebatı da gözaltına aldılar. Güney Kore emniyetinden bir yetkili, kayıp 7 balıkçının muhtemelen boğulduğunu belirterek, ‘‘Eğer bu balıkçıların öldüğü kesinleşirse, Türk kaptan ölüme sebebiyet vermek suçundan yargılanabilecek’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!