Katliamcı binbaşı idam edilebilir

Güncelleme Tarihi:

Katliamcı binbaşı idam edilebilir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2009 00:00

Teksas’taki üs katliamında 13 kişiyi öldürdükten sonra yaralı ele geçirilen Filistin asıllı Amerikalı Binbaşı Nidal Malik Hasan, ABD askeri mahkemesi tarafından idam cezasına çarptırılabilir.

Haberin Devamı

ÖLDÜRMEYE BÖYLE GİTTİ/WEB TV

ÖLDÜRMEDEN ÖNCEKİ SON GÖRÜNTÜSÜ

İŞTE O KIŞLANIN GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV   

İŞTE SALDIRI SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER  

ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan Fort Hood askeri üssünde cuma günü çevreye rastgele ateş açarak 13 kişinin ölmesine, 30 kişinin yaralanmasına neden olan Filistinli asıllı Psikiyatrist Binbaşı Nidal Malik Hasan (39) idam cezasına çarptırılabilir.

İngiliz Daily Telegraph Gazetesi’nin haberine göre, ABD ordusu, idam cezalarını zehirli iğneyle infaz ediyor. Ancak 1961 yılında tecavüz ve cinayete teşebbüsten hüküm giyen Er John Bennette’in idam edilmesinden beri ordu içerisinde ölüm cezası uygulanmadı. ABD’deki askeri cezaevlerinde, idam sırasında bekleyen dokuz eski asker var.
Yargılamanın idam istemiyle yapılabilmesi için, üst rütbeli subaylarla Obama Yönetimi’nin onayı gerekiyor.

Stres mi, planlı mı

Askeri mahkeme heyeti, katliamın “bir askeri görevi engelleme amacıyla” yapıldığına hükmederse oybirliğiyle kalem kırabilecek. Ancak Hasan’ın “savaş bölgesine gönderilecek olmasından dolayı yaşadığı stres yüzünden” katliama kalkıştığı kanısına varılırsa, ömür boyu hapis cezası verecek. FBI, katliamın bir “terörist saldırı” olarak değerlendirilmediğini, Hasan’ın saldırıyı tek başına gerçekleştirdiğini açıklamıştı. Hasan, askeri bir hastanede yoğun bakımda.

Haberin Devamı

İşte katliam silahı

Saldırganın 100 elden fazla ateş ettiği anlaşıldı. Bir elinde, “polis katili” de denen, 5.7 kalibrelik, Herstal Five-seveN (FN) marka tabanca vardı. 20 mermi kapasiteli olan bu silah, şarjörüne yapılan ilave ve namluya sürülenle birlikte 31 mermi alabiliyor. Saldırganın diğer silahı ise son derece güçlü bir toplu tabanca olan Smith Wesson Magnum .357’ydi.

Hamile bomba imhacısı öldü

KATLİAMDA can veren askerlerden biri, Francheska Velez (21) adlı Kolombiya asıllı bir kadın askerdi. Velez, Irak’ta bomba imha ekibinde görev yaparken hamile olduğunu öğrenince ülkesine geri gönderilmişti. Çok yakında evine dönecekti.

Amerikalı Müslümanlar endişeli

Obama ise haftalık radyo konuşmasında, Binbaşı Hasan’ı bu katliama itenin ne olduğunu bilmediklerini belirterek, ailelere başsağlığı diledi. Obama, “insan tabiatının en kötüsünü yaşarken, ABD’nin güzel yüzünü de gördük” diyerek yaralılara müdahale eden Amerikalıları övdü. Amerikalı Müslümanlar ise “faturanın yine kendilerine kesilmesinden” endişeli.

Haberin Devamı

Kadın polis durdurdu

KATLİAMIN daha da büyümesini, askeri üste görev yapan Kimberly Munley (34) adlı kadın polis önledi. Bir çocuk annesi Munley, partneriyle birlikte üssün içindeki trafiği yönlendirirken, Irak ve Afganistan’a gönderilmeye hazırlanan askerlerin son muayenelerinin yapıldığı bina önünde silah sesleri duydu. Kadın saldırgana yönelip çatışmaya girdi. Saldırganın silahından çıkan bir kurşun, kadın polisin bir bacağına delip geçerek diğer bacağına saplandı. Munley, partneriyle birlikte, saldırganı göğsünden dört kez vurmayı başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!