Katliam hatırası

Güncelleme Tarihi:

Katliam hatırası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 22:30

İsveç’te kılıçla okul basarak bir öğretmen ve bir öğrenciyi öldüren ırkçı saldırgan katliam öncesinde iki öğrenciyle fotoğraf da çektirmiş.

Haberin Devamı

İSVEÇ’in göçmen nüfuslu Trollhattan kentinde önceki gün kılıçla bir okulu basarak tüm ülkeyi şoka uğratan saldırganla ilgili araştırma yapan polis, Anton Lundin Pettersson adlı şahsın neo-Nazi olduğunu açıkladı. Olay sırasında polis tarafından vurularak öldürülen saldırganın, evinde yapılan aramalarda ırkçı ve yabancı düşmanı görüşlere sahip olduğunu gösteren materyaller elde edildi. Bunun da ötesinde saldırganın öldürdüğü 2 ve yaraladığı 4 kişinin de ortak noktaları göçmen kökenli olmaları.  Fotoğrafları yayınlanan saldırganın bir mektup bıraktığı bildirildi, ancak detay açıklanmadı.Pettersson’un saldırı öncesinde iki öğrenciyle çektirdiği bir fotoğraf da yayınlandı. Fotoğrafta, Yıldız Savaşları karakteri Darth Vader’ı andıran bir maske takan ve elinde kılıç tutan Pettersson, iki öğrencinin yanında poz verirken görülüyor. 

Haberin Devamı

Kahraman ilan edildi

Öğrenciler, maskeli saldırganın ilk başta şaka yaptığını sandıklarını daha sonra durumun ciddiyetini kavradıklarını söyledi. Saldırıdan kurtulanlar, Pettersson’un öldürdüğü 20 yaşındaki öğretmen Lavin Eskandar’ın, öğrencileri korumak için saldırganın önüne çıktığını anlattı. Trollhattan halkı, göçmen kökenli Eskandar’ı kahraman ilan etti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!