Katar, Suudi Arabistan'ın Yemen sınırına asker gönderiyor

Güncelleme Tarihi:

Katar, Suudi Arabistanın Yemen sınırına asker gönderiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2015 16:20

Katar ordusunun, yaklaşık bin kişiden oluşan kara birliklerini Suudi Arabistan'ın Yemen sınırına gönderdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Katar Silahlı Kuvvetlerine yakın bir kaynak, yaklaşık bin kişiden oluşan bir alayın "kesin sayısı belirtilmeyen" tank ve zırhlı personel taşıyıcısıyla Suudi Arabistan'ın güneyine Yemen sınırına sevk edildiğini bildirdi.

Katar askerinin 90 günlük görev süresiyle yola çıktığı daha sonra yine Katarlı birliklerle görev değişimi yapacağı ifade edildi. Kaynak, Katar askerinin sınırı korumak için gittiğini ve şu aşamada Yemen içinde faaliyet göstermeyeceğini ancak ilerleyen safhalarda veya gereklilik halinde Yemen içinde "üstlenmesi gerektikleri" görevleri icra edebileceklerini ifade etti.

Katar'ın asker sevkiyatı haberi, Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçlerinin cuma günü 50'den fazla askerini kaybetmesinin ardından geldi.

Yemen'in doğusundaki Ma'rib kentinde karadan füzeyle ordu deposuna yapılan saldırıda cuma günü Birleşik Arap Emirlikleri 46, Suudi Arabistan 10 askerini kaybetmişti. Aynı gün, Bahreyn de 5 askerinin, Suudi Arabistan'ın güney sınırını korurken hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Yerel kaynaklar, koalisyon uçaklarının dün başkent Sana ve Taiz kentine yoğun hava saldırısı düzenlediğini bildirmişti.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış, ardından Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.

Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar ise ülkenin çeşitli kentlerinde sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!