Katar Savunma Bakanı Ankara’ya geliyor  

Güncelleme Tarihi:

Katar Savunma Bakanı Ankara’ya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 11:38

KATAR Savunma Bakanı Halid Bin Muhammed el-Atiyye yarın Ankara’ya geliyor. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’la görüşmek için yarın Ankara’ya gelecek olan Katar Savunma Bakanı’nın gündeminde bu ülkedeki Türk üssünün durumu ile Körfez krizi kapsamlı şekilde ele alınacak…

Haberin Devamı

Katar Savuma Bakanı Halid Bin Muhammed el-Atiyye yarın Ankara’ya geliyor. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın davetlisi olarak Ankara’ya gelecek olan konuk bakanın gündeminde Körfez krizi ile Suudi Arabistan liderliğindeki diğer Arap ülkelerinin kapatılmasını istediği Katar’daki Türk üssü olacak. Katar ve Türkiye, üssün kapatılma talebine karşı çıkmışlardı.

El Atiyye’nin, Işık’ın dün Brüksel’de ABD Savunma Bakanı James Mattis ile görüşmesinden sonra Ankara’ya gelecek olması dikkat çekti. Dün iki bakan Brüksel’deki görüşmelerinde Katar’ın egemenlik haklarına saygı duyularak üç haftayı geride bırakan Körfez krizinin biran önce çözülmesi ve iki ülkenin bu konuda gerekenleri yapmasında mutabık kalmışlardı.

Türkiye, Suudi Arabistan ve diğer bazı Arap ülkelerinden gelen tepkilere rağmen geçen hafta Katar’daki üsse 23 asker ile 5 hafif zırhlı personel taşıyıcı göndermişti. Bu sevkiyatla Katar’da toplam 111 askeri bulunan Türkiye ile Katar’ın önümüzdeki günlerde ortak askeri tatbikat yapacağı da ifade edilmişti. Katarlı Bakan’ın yarın görüşmesinde bu konunun da gündeme gelmesi bekleniyor. Işık, Suudi liderliğindeki Arap ülkelerinin Katar’a ilettiği 13 maddelik listede yer alan “Türk Üssü” kapatılsın maddesini eleştirerek, üssün kalmaya devam edeceğini ve Türk askerinin Katar’da bulunmasının bölgede herhangi bir ülkeyi hedef almadığını vurgulamıştı. Benzer açıklamalar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’dan da gelmişti.

Haberin Devamı

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!