'Katalonya’yı İspanya’dan ayıramazsınız'

Güncelleme Tarihi:

Katalonya’yı İspanya’dan ayıramazsınız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 21:38

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Katalonya özerk bölgesinde bağımsızlık yanlısı önergeye ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

 

Katalan parlamentosunda çoğunluğu ele geçiren ayrılıkçı grupların bugün verdiği önergeyi “provokasyon” olarak değerlendiren Rajoy, bununla hiçbir amaçlarına ulaşamayacaklarının garantisini verdi.

Başbakan Rajoy, İspanyolların egemenliğini, kanunun kendilerine verdiği araçlarla kararlı bir şekilde savunacaklarını söyledi.
"Junts pel Si" (Evet için Birlik) koalisyonu ve CUP (Halk Birliği Adaylığı) partisinin 27 Eylül seçimlerinde oyların çoğunluğunu alamadıklarının altını çizen Mariano Rajoy, Katalan Meclisi’ne sundukları önergenin Anayasa’ya aykırı olduğunu belirtti.

Katalonya’yı İspanya’dan ayıramazsınız

Haberin Devamı

Rajoy, “Katalonya’yı İspanya’dan ayırmak isteyenler bilsinler ki bunu başaramayacaklar ve bunu yapamayacaklar, çünkü Katalanların ve İspanyolların çoğunluğuna karşı geliyorsunuz. Karşılarında kanun var ve bunu uygulamaya hazır bir hükümet bulunuyor.” şeklinde konuştu.
İspanyollara ve özellikle Katalanlara sükunet çağrısı yapan İspanya Başbakanı, “Ben Başbakan olduğum sürece İspanya özgür ve eşit vatandaşların ülkesi olmaya devam edecektir. Adalet mantıksızlığa üstün gelecektir ve hepimiz kanunlara ve mahkemelerin vereceği kararlara tabiyiz.” dedi. 
Mariano Rajoy basın toplantısını şu sözlerle tamamladı: “Bazılarının bu noktaya kadar gelmesinden dolayı üzgünüm, gerçekten de, çok üzgünüm.”

Katalonya’yı İspanya’dan ayıramazsınız

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!