Kas gücüyle dünya turu

Güncelleme Tarihi:

Kas gücüyle dünya turu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2007 00:00

1994’te sıfır noktası Greenwich’ten yola çıkıp motorlu araç kullanmadan bisiklet, kano, pedallı kayık ve patenle 71 bin km yol katederek dünyayı turlayan İngiliz Lewis, 13 yıllık serüvenini başladığı yerde bitirdi.

Bacağı kırıldı, hapiste yattı

40 yaşındaki Jason Lewis’in macerası 12 Temmuz 1994’te İngiltere’deki Greenwich’te başladı. Amacı motorlu araç kullanmadan sadece kas gücüyle dünyayı turlamak olan Lewis, 5 kıtayı, iki okyanusu ve bir denizi kano, bisiklet, paten ve pedallı kayık ile geçmeyi başararak inanılması güç bir başarıya imza attı. 13 yıllık serüveni sırasında, Mısır’da casusluk suçlamasıyla tutuklanan, Atlas Okyanusu’nda kayığı batan, ABD’ de kendisine çarpan bir otomobil yüzünden iki bacağı kırılan ve hastanede 9 ay yatan Lewis, önceki gün Thames Nehri’ndeki iskeleye yanaşarak turunu bitirdi.

Okyanusu pedal çevirerek geçti

Yola birlikte çıktığı arkadaşı 1999’da Hawaii’de kendisini bırakan Lewis, İngiltere’den pedallı teknesi Moksha ile başladığı serüvenine Fransa, buradan bisikletle Portekiz ve İspanya, ardından da pedallı teknesiyle Atlas Okyanusu’nu geçerek devam etti. Turks ve Caicos Adaları üzerinden Miami’ye ulaşan Lewis, buradan paten ile San Francisco’ya gitti. Colorado’da uzun bir süre hastanede kalan maceracı daha sonra yoluna devam ederek, Orta Amerika, Hawaii, Avustralya, Batı Timor, Singapur, Malezya, Güneybatı Çin, Hindistan, Kuzey Afrika ve Türkiye’nin ardından Avrupa’yı aşarak Belçika üzerinden ülkesine ulaştı.

Türkiye’yi 10 günde aştı

HATAY’dan İstanbul’a 10 günde bisikletle gelen Lewis, Hürriyet’e verdiği röportajında turunu Macellan’ınkine benzetmiş ve "Karada kötülüklerle karşılaşmaktansa, okyanusta tek başıma kürek çekmeyi tercih ederim" demişti.

600 sterlinle başladığı seyahatten önce Londra’da otellerin temizlik işleriyle uğraşan Lewis, şimdi kas gücüyle dünyayı dolaşan ilk insan olarak tarihe geçen bir serüvenci.

Lewis’in 13 yıllık serüvenine, aralarında Sudan’da buluştuğu İngiliz aktörler Ewan McGregor ile Charley Boorman’ın da bulunduğu bireysel destekçiler ve 60’tan fazla şirket maddi destek sağladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!