Karzai McChrystal'a sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

Karzai McChrystala sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 13:01

Başkan Obama'nın görevden alacağı düşünülen ABD'li komutan McChrystal'a Afganistan Devlet Başkanı Karzai sahip çıktı.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Afganistan'daki Amerikan ve NATO güçlerinin komutanı Orgeneral Stanley McChrystal'ın görevden alınmasının sorunu çözmeye yardımcı olmayacağını söyledi.

Karzai'nin sözcüsü Vahid Ömer Kabil'de düzenlediği basın toplantısında, "Afganistan Devlet Başkanı, ülkenin ortaklarıyla ve terörle mücadelede hassas bir durumda bulunduğunu ve boşluğun mevcut sorunu çözmeye yardımcı olmayacağını düşünüyor" dedi.

Sözcü, Karzai'nin ABD Başkanı Barack Obama ile dün bir video konferans aracılığıyla görüştüğünü belirtti. Washington, ABD'de yayımlanan Rolling Stone dergisine çoğu yardımcıları tarafından yapılan, Obama yönetimi yetkilileri hakkındaki olumsuz yorumlar üzerine McChrystal'ı bilgi vermesi için ülkeye çağırmıştı.

General McChrystal, Rolling Stone dergisinde yayımlanan yazı nedeniyle özür dilemişti. Roling Stone, McChrystal'ın, Obama yönetiminin önemli isimleriyle sorunlar yaşadığını ve emrindeki askerleri bile kendi stratejisinin savaşı kazandıracağına ikna edemediğini yazmıştı.

Dergide, bir yardımcısının, McChrystal'ın Obama ile Oval Ofis'te yaptığı ilk görüşmede “hayal kırıklığına uğradığını” söylediği belirtilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!