Karısı enkaz altında besledi

Güncelleme Tarihi:

Karısı enkaz altında besledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2008 00:00

Çin’in güneybatısındaki Siçuan eyaletini 12 Mayıs’ta vuran 8 büyüklüğündeki depremden 266 saat sonra, 80 yaşında ve felçli bir adamın enkaz altından sağ çıkarıldığı bildirildi.

Yaşlı adamı, kendisi gibi enkaz altında kalan karısının 10 gün boyunca su ve yiyecekle beslediği bildirildi.

MIANZHU kentinde yaşayan 80 yaşındaki kısmi felçli Çiao Zhihu adlı yaşlı adamın, 10 günü aşkın bir süre boyunca enkaz altında sürdürdüğü yaşam savaşını üç gün önce kazanması "mucize" olarak nitelendi. Evinin sütunları altında kalan Zhihu’ya, kendisi gibi enkaz altında kalan karısının yiyecek ve su ulaştırabildiği, yatalak adamın bu sayede hayatta kaldığı belirtildi. Çin medyası, haberin detaylarıyla ve basına neden geç yansıdığıyla ilgili bilgi vermedi. Depremde öldüğü kesinleşenlerin sayısı 62 bini aşarken, dün yaşanan güçlü bir artçı şokta da bir kişi öldü. 260 kişiyi yaralayan artçı sarsıntı, 70 bin hasarlı evi de tamamen yıktı. 60 bin kişi hala kayıp. Amerikalı bilim adamlarının araştırmasına göre Çin depremi, dünyanın öbür ucundaki ülkelerdeki fay hatlarını da tetikleyebilir. İngiliz Nature Geoscience Dergisi’nde yayımlanan araştırma, 1990’dan beri dünyada meydana gelen 7 ve üzeri büyüklüklerdeki 15 depremden 12’sinin, uzak kıtalardaki depremleri de tetiklediğini ortaya koydu.

Çin depreminin ardından "yüzey dalgalarının" dünyayı iki kez dolaştığı vurgulayan Amerikalı jeolog ekibinin araştırmasından çıkan beklenmedik sonuç, gelecekte artçı sarsıntıların sıklıklarının ve büyüklüklerinin daha isabetli biçimde tahmin edilmesini sağlayabilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!