“Karayip Korsanları” tam yol

Güncelleme Tarihi:

“Karayip Korsanları” tam yol
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2006 12:05

Beyazperdede fırtına gibi esen “Karayip Korsanları”nın “hasılat gemisi” de tam yol ilerliyor. Yapımı, Türkiye sinemalarında 6 günde 365 bin 353 kişi izlerken, 12 günlük dünya hasılatı 397 milyon 767 bin dolara ulaştı.

Beyazperdede fırtına gibi esen “Karayip Korsanları”nın “hasılat gemisi” de tam yol ilerliyor. Yapımı, Türkiye sinemalarında 6 günde 365 bin 353 kişi izlerken, 12 günlük dünya hasılatı 397 milyon 767 bin dolara ulaştı.

Filmin dağıtımcı şirketi UIP'den aldığı bilgiye göre, “Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı-The Pirates of Caribbean: Dead Man Chest” adlı filmi Türkiye sinemalarında 6 gün içerisinde 365 bin 353 kişi izledi. Filmin toplam hasılatı ise 2 milyon 796 bin 270 YTL'ye ulaştı.

Yapımın 12 günlük dünya sinema hasılatı 397 milyon 767 bin dolara ulaşırken, gösterime girdiği günden bu yana en çok izlenen yapım unvanını hiçbir filme bırakmadı.

DAHA ÇOK REKOR

Uluslararası hasılat sayılarını bildiren “box office mojo” sitesinde yer alan bilgilere göre de “Karayip Korsanları-Ölü Adamın Sandığı” filminin elinde şimdiden birçok rekor bulunuyor.

Yapım, 10 günlük gösterim süresi içinde en yüksek hasılat yapan film oldu. Daha önce 236.9 milyon dolarlık 10 günlük açılış hasılatıyla bu unvana sahip bulunan “Yıldız Savaşları: Sith'in İntikamı” adlı film, koltuğunu aynı dönemde 258.4 milyon dolar hasılat yapan korsanlara bıraktı.

“Karayip Korsanları-Ölü Adamın Sandığı”, ayrıca en kısa sürede 200 milyon dolar hasılata ulaşan film unvanını da kazanmış bulunuyor.

KARAYİP KORSANLARI

Karayip korsanlarının beyazperde macerası, 2003 yılında gösterime giren “Karayip Korsanları: Siyah İncinin Laneti-Pirates of Caribbean: The Curse of the Black Pearl” ile başladı.

Bu filmin gördüğü ilgi üzerine serinin ikinci halkası olan ”Karayip Korsanları-Ölü Adamın Sandığı” çevrildi.

Gore Verbinski'nin yönetmenliğini üstlendiği üçlemede, Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Stellan Skarsgard, Jack Davenport, Kevin R. McNally, Lee Arenberg, Mackenzie Crook, Andy Beckwith, Reggie Lee ve Chow Yun-Fat'den oluşan ekip görev alıyor.

Bu filmin ardından çekimlerine başlanan ve muhtemel ismi “Pirates of the Caribbean: At World's End” olan serinin üçüncü halkası da hemen hemen hazır. Birkaç sahnesi dışında çekimleri tamamlanan film için yönetmen Gore Verbinski ve ekibi, gelecek yılın Şubat ayı sonlarına kadar çalışmalarını sürdürecek.

Senaryosunu Terry Rossio ile Ted Elliott'ın kaleme aldığı filmin Mayıs 2007'de seyirciyle buluşması planlanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!