Karar soku

Güncelleme Tarihi:

Karar soku
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 1997 00:00

Haberin Devamı

ABD'de 9 aylık bir bebeği öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 19 yaşındaki İngiliz bakıcı cinayetten suçlu bulundu. Karar, beraat bekleyen sanık ve yakınlarında şok yarattı.

Massachusetts Eyaleti'nin Cambridge Kenti'nde görülen davada iddia makamı Louise Woodward'ın ağlama sesinden rahatsız olduğu Matthew'u hızla sarsarak ölümüne neden olduğunu savundu. İddiaya göre geçtiğimiz şubatta meydana gelen olay sırasında başını yere çarpan Matthew, başındaki yararlar sonucunda hayatını kaybetti. Savunma makamı ise Matthew'un başındaki yaraların çok önceden meydana gelmiş darbelerden kaynaklandığını öne sürdü.

15 yıl boyunca af yok

3 haftadır devam eden davanın sonunda jüri sanığın suçlu olduğuna karar verdi. Jürinin kararıyla hayatı kararan genç kız ‘‘Ben masumum. Bunu bana niye yapıyorlar’’ diyerek hıçkırıklara boğuldu. Karar, davayı izleyen kızın anne-babası ve savunma makamında da soğuk duş etkisi yarattı. Kararın onaylanması halinde, Louise müebbet hapse çarptırılacak ve 15 yıl boyunca af kararından yararlanamayacak.

Adaletsizlik yapılıyor

ABD'nin önde gelen hukukçuları ise karara karşı çıktı. Mahkemede genç kızın suçluluğunun kanıtlanamadığını söyleyen Harvard Üniversitesi'nden Prof. Alan Dershowitz, ‘‘Korkunç bir adaletsizlik yapılıyor. Amerikan adaletinin güvenilirliği zarar görüyor’’ diye karara tepki gösterdi. Avukat J. Albert Johnson da yargıçtan jürinin genç kız aleyhine verdiği kararı geri çevirmesini istedi.

İngiltere'den takip ettiler

Louise'in dünyaya geldiği İngiltere'nin Elton Kasabası' nda da dava yakından takip edildi. Genç kızın kesinlikle masum olduğuna inanan hemşerileri, Louise'i kurtarmak için uluslararası kampanya yürütüyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!