Karakutuyu canlı yayında açtılar

Güncelleme Tarihi:

Karakutuyu canlı yayında açtılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 22:19

RUSYA, Türk hava kuvvetlerinin Suriye sınırında düşürdüğü SU-24 tipi savaş uçağının karakutusunu televizyondan yapılan canlı yayında yabancı gazeteci ve uzmanların önünde açtı.

Haberin Devamı

Bunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emriyle yapıldığı açıklandı. Rusya Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Sergey Dronov, “Karakutu zarar görmüş. Uçuş bilgilerinin çözümlenmesi için özel ekipmanlar kullanılacak. Şu ana kadar kara kutuda herhangi bir işlem yapılmadı. Karakutu halen, kaza alanında bulduğumuz gibi” dedi.

Karakutunun darbe alsa da ateşe maruz kalmadığı belirtildi. Dronov, Rus jetinin Türk havasahasını ihlal etmediğini gösteren nitelikli kanıtlara sahip olduklarını da iddia etti.

Karakutu açılırken, İngiliz ve Çinli uzmanlar da hazır bulundu. Bunların dışında Amerikalı yetkililerin de prosedürde yer aldığını kaydeden Dronov, 14 ülkeye uzmanlarını göndermeleri için davette bulunduklarını ancak diğerlerinin gelmediğini ekledi. Rusya, karakutudan çıkacak bilgileri 21 Aralık Pazartesi günü kamuoyuna açıklayacağını duyurdu. Rus yetkililer, karakutunun incelenmesinin Rusya ve uluslararası kamuoyuna açık şekilde gerçekleştirileceğini kaydetti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!