Karadziç’in şahidi Mladiç

Güncelleme Tarihi:

Karadziç’in şahidi Mladiç
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2014 01:29

Bosna’daki savaşta sivillere yönelik yaptığı katliamlardan dolayı “Bosna Kasabı” olarak adlandırılan Sırp general Ratko Mladiç, Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (ICTY) Bosnalı Sırpların eski siyasi lideri Radovan Karadziç’in duruşmasında tanık olarak dinlendi.

Haberin Devamı

Takma dişlerimi unuttum

Eski Yugoslavya topraklarındaki savaş suçlularını ve insanlığa karşı suç işlenen kişileri yargılamak amacıyla kurulan ICTY’de yargılanan Karadziç’in talebi üzerine, Mladiç, tutulduğu hücreden duruşma salonuna tanık olarak dinlenmek üzere getirildi. Mladiç’in, duruşmanın başında, “protez dişlerini hücresinde unuttuğunu” ve bu şekilde konuşamayacağını belirtmesi üzerine ICTY Hakimler Konseyi; duruşmaya 20 dakika ara vererek, Mladiç’in dişlerinin getirilmesini bekledi. Protez dişlerin getirilmesinin ardından başlayan duruşmada, karşılıklı konuşmalar sırasında Karadziç’in Mladiç’e “Sayın General”, Mladiç’in ise Karadziç’e “Sayın Başkan” diyerek hitap etmeleri dikkati çekti.

Srebrenica’yı yanıtlamadı

Karadziç’in Bosna savaşı sırasında 11 Temmuz 1995 tarihinde meydana gelen Srebrenica soykırımında, esirlerin kurşuna dizilmesiyle ilgili olarak kendisine bilgi verilip verilmediğiyle ilgili sorusuna, Mladiç “sağlık sorunları” nedeniyle sorulara cevap veremeyeceğini söyledi. Hakimler Konseyi’nin onayı üzerine Karadziç’in, Mladiç’e üç soru daha yöneltmesine karşın, Sırp general tüm sorulara “sağlık sorunlarını” gerekçe göstererek, yanıt vermekten kaçındı. Mladiç duruşma salonunu terk ederken, “Radovan, özür dilerim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!