Karaciç'e yedek avukat atandı

Güncelleme Tarihi:

Karaciçe yedek avukat atandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2009 13:05

Eski Yugoslavya'da işlenen savaş suçları için kurulan uluslararası mahkeme, Bosnalı Sırpların savaş zamanındaki lideri Radovan Karaciç'in mart ayında yapılacak duruşmasında davayı boykotu sürdürmesi durumunda kendisini temsil edecek bir İngiliz avukat atadı.

Haberin Devamı

Hollanda'nın Lahey kentindeki BM mahkemesi, daha önce Kosova'daki savaş suçu zanlılarını temsil etme deneyimi olan avukat Richard Harvey'i gerektiğinde, Karaciç'in avukatlığını yapmak üzere görevlendirdi.

Karaciç'in hukuk danışmanlarından Marko Sladojeviç, yaptığı açıklamada, eski Bosnalı Sırp liderin, Harvey ile işbirliği yapmayacağını ve avukat atanmasıyla ilgili gelecek hafta yanıt vereceğini kaydetti.

Mahkeme, Karaciç'e avukat atanmasına bu ay başında karar vermişti. Hakimler, 26 Ekimde başlayan davayı boykot eden Karaciç'i, tutumunu sürdürmesi halinde kendisine avukat atayacakları yolunda uyarmış ve duruşmayı Mart 2010'a ertelemişti.

Bosna Savaşı (1992-1995) sırasında, Saraybosna'nın 43 ay süren kuşatmasında siviller ve çocuklar dahil 11 bin kişinin öldürülmesi ve Srebreniça kentinde bazıları 20 yaşın altında 8300 Boşnak erkeğinin katledilmesinin planlayıcısı olmakla suçlanan Karaciç, 2'si soykırım olmak üzere 11 ayrı savaş suçundan yargılanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!