‘Kaptan gemiye döndü’

Güncelleme Tarihi:

‘Kaptan gemiye döndü’
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2019 08:30

Libya açıklarında göçmenler tarafından 27 Mart’ta kaçırılıp, Malta’ya gitmeye zorlanan Elhiblu 1 tankerinin kaptanı Turgut Mahno, ifade verdikten sonra gemiye döndü.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Valetta Büyükelçisi Kerem Kıratlı, gelişmelere ilişkin Hürriyet’e şunları söyledi: “Gemi limana geldikten sonra Türk kaptanla hemen irtibata geçtim. Kendisi güvenlik makamlarına olayın nasıl yaşandığına dair ayrıntılı bilgi verdi. İfadesini verdikten sonra gemiye döndü, şu anda gemide. Ben sizinle konuşurken gemiyi limanda görebiliyorum. Olayla ilgili savcılığın soruşturmasını tamamlaması bekleniyor. Bu nedenle geminin Malta’dan ne zaman ayrılabileceğine dair bir şey söylemem mümkün değil. Malta basınına yansıyan resmi rakamlara göre gemide 100 mülteci bulunuyormuş. Bir hamile kadınla, bir çocuk sağlık durumları nedeniyle hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınmışlar. Kalan 98 kişi bir merkeze götürülmüş. 5 kişinin gözaltında olduğu da doğru. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Başta Malta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere ilgili makamlarla irtibat halindeyiz. Kaptan ve mürettebatın sağlıkları da yerinde.”

Haberin Devamı

Kaptan Mahno, Hürriyet’e açıklamasında, AB’ye bağlı sahil güvenlik uçağının telsiz çağrısı üzerine zor durumdaki mültecileri gemiye aldığını söylemişti. Mültecileri alacaklarını söyleyen yetkililerin buluşma noktasına gelmediğini belirten Mahno, “Üzerimizde devriye uçuşu yapan uçak da gözden kayboldu. Telsizden yaptığımız tüm çağrılara uçak cevap vermedi” demişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!