Kapıyı kırıp götürdüler

Güncelleme Tarihi:

Kapıyı kırıp götürdüler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 01:31

Venezuela’da sosyalist hükümeti yıkmaya çalışmakla suçlanan başkent Caracas Belediye Başkanı Antonio Ledezma tutuklandı.

Haberin Devamı

LATİN Amerika ülkelerinden Venezuela’da siyasi gerilim başkent Caracas’ın muhalif belediye başkanı Antonio Ledezma’nın tutuklanmasıyla tırmandı. Belediye başkanı önceki gün makamını basan polisler tarafından zorla taşınarak cezaevine götürüldü. Ledezma’nın hükümet karşıtı yıkıcı faaliyetlerinden ötürü cezalandırılacağını söyleyen ülkenin sosyalist Devlet Başkanı Nicolas Maduro, “Tüm suçlarından sorumlu tutulacak” dedi. Ledezma’nın tutuklanma görüntüleri de olay oldu. Kayıtlar sosyal medyaya düştü. Görüntülerde siyah ve gri kamuflajlı, kurşun geçirmez yelekli bir grup polis, Ledezma’yı binadan zorla çıkarırken görülüyor. Belediye başkanının adını vermeyen korumalarından biri, bazıları maske takan polislerin silahlarını kullanarak binanın kapısını kırıp Ledezma’yı götürdüklerini söyledi. Bu arada muhalif politikacı Ismael Garcia Twitter’dan yazdığı mesajda, “Arama emri olmadan onu ofisinden sanki bir köpekmiş gibi çekip aldılar” diye yazdı.

Haberin Devamı

Kapıyı kırıp götürdüler

MADURO SİNYALİ VERMİŞTİ

Geçen hafta Maduro, başta ABD olmak üzere Batılı güçler ile Ledezma’yı saydığı muhaliflerin sosyalist hükümetini darbe ile devirmek için komplo kurmakla suçlamıştı. Suçlamaları ciddiye almayan Ledezma, Venezuela’yı istikrarsızlığa sürükleyen esas unsurun hükümetin yolsuzluğu olduğunu söylemişti. 59 yaşındaki Ledezma, 2008’den bu yana Caracas’ın belediye başkanıydı.

Kapıyı kırıp götürdüler

Tutuklama sonrası Belediye Başkanı Ledezma’nın eşi Mitzy Capriles de Ledezma ve muhalefet lideri Leopoldo Lopez Mendoza’nın eşi Lilian Tintori, Ledezma’nın destekçilerinin Bolivarcı İstihbarat Servisi (SEBIN) binası önünde düzenlediği gösteriye katıldı.

ABD: İddialar temelsiz ve yanlış

Suçlamalar üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, “Venezuela hükümetinin, ABD’nin darbe senaryolarına karıştığı ve Venezuela’yı istikrarsızlaştırmaya çalıştığı iddialarının temelsiz ve yanlış” olduğunu kaydetti.

BİLGİ NOTU

Haberin Devamı

Venezuela’da 11 Nisan 2002’de dönemin sosyalist Devlet Başkanı Hugo Chavez’e karşı başarısız bir darbe gerçekleşmişti. Darbeciler Chavez’i tutuklamıştı. Protestoların ardından Chavez göreve geri dönmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!