Kanserli tümörlere yeni yöntem

Güncelleme Tarihi:

Kanserli tümörlere yeni yöntem
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kansere çare arayan bilim adamları, şimdiye kadar uygulanan yöntemlerle başa çıkamadıkları bazı kanserli tümörleri, yeni bir yöntem ile yok etmeyi başardılar. Şimdiye kadar kanser ilaçlarının kan dolaşımı sistemine enjekte edildiği ve bu yöntemin diğer dokulara da zarar verdiği belirtilirken, yeni yöntemde karıştırılarak konsantre haline getirilen Cisplatin ve Epinephrine adlı kanser ilaçları, tümörün içine enjekte ediliyor. Epinephrine'in kan damarlarını daraltma özelliği, ilacın kan dolaşım sistemine gitmesini önlüyor ve ilaç tümörün içinde kalarak tümörü öldürüyor veya küçültüyor.

Önceki yöntem ile tümörün içine enjekte edilen sıvı ilacın, kana karışarak, tümörün üzerinde etkili olmadan diğer dokulara gittiği ve yan etki yarattığı belirtildi. Ancak yeni yöntemde az dozda enjekte edilen Cisplatin'in yan etki yaratmadığı ifade edildi.

Arizona Kanser Merkezi bilim adamlarından Dr.Harinder Garewal, yeni yöntemle ağız içinde ve boyundaki tümörlerin tedavi edilmeye çalışıldığını belirterek, aynı yöntemin ciğerlerdeki tümörler ile yayılma özelliği gösteren göğüs kanseri tümörlerinde de kullanılabileceğini kaydetti.

ABD'de boyun ve baş civarında yılda 42 bin kanser vakalarına rastlanıldığı ve yılda 10 bin kişinin öldüğü bildiriliyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!