Kanserde spermli kemoterapi umudu

Güncelleme Tarihi:

Kanserde spermli kemoterapi umudu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2017 23:17

İngiliz bilim dergisi New Scientist’in haberine göre Almanya’daki Leibniz Enstitüsü’ndeki bilim insanları, rahim ağzı kanseriyle mücadelede yeni bir yöntem geliştirdi.

Haberin Devamı

Söz konusu metodda sperm hücrelerine kemoterapide kullanılan ilaçlar yükleniyor. Sperm hücreleri ayrıca magnetik mini bir zırhla kaplanıyor. Böylece spermlere mıktanısla yön veriliyor. Sperm hücrelerini taşıyan bu magnetik donanım, dişi üreme yoluna yöneliyor. Donanım, kanserli bir hücreye çarpınca spermi dışarı bırakıyor ve sperm de bu hücreye doğru giderek tümörü yok ediyor.

YÜZDE 87’Sİ YOK EDİLDİ

Bu sayede standart kemoterapi yönteminden farklı olarak tüm hücreler değil sadece kanserli hücreler yok edilebiliyor. Standart kemoterapide ise hem kanserli hücreler hem de normal hücreler öldürüldüğü için hastanın alabileceği doz sınırlı kalıyor. Uzmanlar, yeni yöntem tam olarak başarılı olursa kemoterapinin hasta üzerindeki yan etkilerinin de önlenebileceğini söylüyor. Testler, mıktanıslı ve spermli yöntem sayesinde üç günlük bir sürede rahim ağzı kanseri hücrelerinin yüzde 87’sinin yok edildiğini gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!