Kandil Dağı'nda kimler yok ki

Güncelleme Tarihi:

Kandil Dağında kimler yok ki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2007 00:26

PKK’nın yanında çeşitli uluslardan vatandaşların da "savaştığı" bildirildi. The Sunday Times gazetesi, PKK’nın yanında “İngilizler, Ruslar, Almanlar, Yunanlılar, İranlılar ve Arapların da savaştığı”nı yazdı. Kandil’e çıkan gazete muhabiri, “Dağa giderken Irak ordusunun kontrol noktalarında PKK kamplarına giden yolu bize neşe içinde tarif ettiler” diye yazdı.

Haberin Devamı







İngiliz The Sunday Times gazetesi, Kandil’e çıkan muhabiri Hala Jaber’in izlenimlerini yansıttığı uzun haberinde “The Sunday Times, Kuzey Irak’ta Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ile birlikte Türk kuvvetleri ile savaşan yabancıların arasında Britanyalıların da bulunduğunu açıklayabilir” dedi.

"EN AZ 3 BRİTANYALI VAR"

Kandil Dağı’ndaki PKK’lılara dayanarak bazı Avrupalıların PKK ile güç birliğini yaptığını belirten gazete, “3 bin” kişiden oluşan PKK gücünde en az üç Britanyalı olduğu”nu belirterek şöyle devam etti:

Diğerleri arasında Ruslar, Almanlar, Yunanlılar, İranlılar ve Araplar da var. PKK, hem Avrupa, hem de Amerika tarafından terörist bir örgüt olarak nitelendiriliyor.”

“PKK’YA KARŞI EYLEMİN İŞARETİ YOK”

Jeep ile Kandil Dağı’na çıkan The Sunday Times muhabiri Jaber, “Turkey'nin, Kuzey Irak’taki Kürt bölgesel hükümetinin PKK’yı kıskaç içine almasın talebine karşın onlara yönelik herhangi bir eylemin işareti yoktu” diye yazdı.

Hala Jaber “Dağa giderken Irak ordusunun her kontrol noktasında geçmemiz yönünde işaret yaptılar ve bize PKK kamplarına giden yolu neşe içinde tarif ettiler” sözlerini de kullandı.

PKK’lılara yönelik ikmal yollarının da kesilmediğine dikkat çeken Jaber, Kandil'e çıkarken yolda gıda malzeme ile dolu birkaç aracı gördüklerini de anlattı.

“ASKERLERE SAYGI İLE DAVRANIYORUZ”

The Sunday Times muhabiri, görüştükleri İshanaz adlı bir PKK’lının “Saldırılarımız Türk kuvvetlerine odaklandı ve elimizdeki askerlere saygı ile davranıyoruz” dediğini de aktardı. İshanaz, ayrıca askerlerin “talepleri yerine getirilinceye kadar tutulacağı”nı söyledi.

Gazete, aynı PKK’lının, “Bağımsız bir Kürdistan, Türkiye, İran ve Suriye’den kurtarılmış toprakları içermeli” de dediğini de aktardı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!