Kanada'da cadılar bayramı erken başladı

Güncelleme Tarihi:

Kanadada cadılar bayramı erken başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2009 09:49

Kanada'da her yılın 31 Ekim günü kutlanan Cadılar Bayramı için Ülke genelinde evlerden iş yerlerine, hastanelerden okullara kadar hemen her yerde haftalar öncesinden başlayan hazırlıklarda çok değişik süslemeler yapılıyor.

Sadece Cadılar Bayramı süslemelerinde kullanılan kabaklar için, Kanada'daki birçok çiftlikte binlerce dönüm alanda ekim yapılıyor. Cadılar Bayramı gününde, içi oyulup kesilerek şekillendirilen ve korkunç görünmesi için gece de içinde mum yakılan kabakların en ucuzu 1 Kanada doları (1,22 YTL).

Evlerini ve bahçelerini adeta birer film setine çeviren Kanadalıların, Cadılar Bayramı'nda kullandıkları maketler, kostümler, parti malzemeleri ve şekerlemelerin üretildiği sektör, yaklaşık 2 milyar Kanada dolarına (2,85 milyar TL) ulaşan bir ticaret hacmine sahip.

Ev ve bahçelerin Cadılar Bayramı'na yönelik dekorasyonu için üretilen hayalet, Drakula, iskelet, cadı, örümcek ve korkunç maketlerden oluşan malzemeler kullanılıyor. Ancak bazı ailelerin bu konudaki yaratıcılıklarının sınırsız olduğu gözleniyor.

Öte yandan, Kanada genelinde bu yılki Cadılar Bayramı harcamalarının, geçen yıla oranla daha düşük olduğu belirtiliyor. Piyasa gözlemcileri, Kuzey Amerika başta olmak üzere tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizin, Cadılar Bayramı harcamalarını önemli ölçüde etkilediğini belirtiyor.

Kanada'da en çok alışveriş, yeni yıl kutlamaları, Sevgililer Günü ve Cadılar Bayramı sırasında yapılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!