Kanada'da Cadılar Bayramı çılgınlığı

Güncelleme Tarihi:

Kanadada Cadılar Bayramı çılgınlığı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2008 09:58

Kanada'da her yılın 31 Ekim günü kutlanan Cadılar Bayramı'nda, bu sene de çılgınlık had safhada seyrediyor.

Ülke genelinde evlerden iş yerlerine, hastanelerden okullara kadar hemen her yerde haftalar öncesinden başlayan Cadılar Bayramı hazırlıklarında, akla hayale gelmedik süslemeler yapılıyor.

Sadece Cadılar Bayramı süslemelerinde kullanılan kabaklar için Kanada;daki birçok çiftlikte binlerce dönüm alanda ekim yapılıyor. Cadılar Bayramı gününde içi oyulup kesilerek şekillendirilen ve korkunç görünmesi için gece de içinde mum yakılan kabakların en ucuzu 1 Kanada Doları (1,22 YTL).

Evlerini ve bahçelerini adeta birer film setine çeviren Kanadalıların, Cadılar Bayramı;nda kullandıkları maketler, kostümler, parti malzemeleri ve şekerlemeler için yaptığı harcamaların bu yıl da 2 milyar Kanada dolarına (2,4 milyar YTL) yaklaşması bekleniyor.

Ev ve bahçelerin Cadılar Bayramı;na yönelik dekorasyonu için üretilen hayalet, Drakula, iskelet, cadı, örümcek ve korkunç maketler kullanılıyor. Ancak bazı ailelerin bu konudaki yaratıcılıklarının sınırsız olduğu gözleniyor. Yaşadıkları çevreyi ne kadar korkunç hale getirebilecekleri konusunda adeta birbirleriyle yarışan bazı aileler ev ve bahçelerini dehşet verici mekanlara dönüştürüyor.

Öte yandan, Kanada genelinde bu yılki Cadılar Bayramı harcamalarının, geçen yıla oranla daha düşük olduğu belirtiliyor. Piyasa gözlemcileri, Kuzey Amerika başta olmak üzere tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizin, Cadılar Bayramı harcamalarını önemli ölçüde etkilediğini belirtiyor. Kanada;da en çok alışveriş Noel kutlamaları, Sevgililer Günü ve Cadılar Bayramı sırasında yapılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!