Kanada’dan Rusya’ya provokasyon suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Kanada’dan Rusya’ya provokasyon suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2014 13:33

Kanada Savunma Bakanı Ron Nicholson, Karadeniz’de düzenlenen ve Türk savaş gemisinin de katıldığı “Sea Breeze 2014” deniz tatbikatında Rus savaş uçaklarının “Toronto” gemisini provokasyon amaçlı taciz ettiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Taciz olayının daha 7 Eylül’de yaşandığını bakanlığın resmi sitesinde yayıMladığı bildiriyle duyuran Nicholson, “Bir grup Rus savaş uçağı Karadeniz tatbikatına katılan ‘Toronto’ gemimize tehlikeli mesafede yaklaşarak daireler çizmiştir. Rus tarafının bu davranışı mürettebatımız acısından can güvenliğini tehdit etmemiş olsa bile belirgin provokasyon amaçlı taşıdığı ortadadır” dedi.

Benzer bir olay geçtiğimiz Nisan ayında Karadeniz sularında bulunan ABD gemisi “Donald Cook” destroyeriyle yaşanmıştı. Rus Hava Kuvvetleri’ne ait SU-24 TİPİ savaş uçağı Amerikan savaş gemisini bir saat boyunca yakın uçuş gerçekleştirerek taciz etmişti.

RUSYA'DAN YALANLAMA
Ancak Rusya Savunma Bakanlığı, Kanada savaş gemisinin, Rus savaş uçaklarınca taciz edildiği iddiasını yalanladı.

Haberin Devamı

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral İgor Konaşenkov, İtar-Tass'a yaptığı açıklamada, "Rus SU-24 ve AH-26 uçakları planlanmış uçuş kapsamında Kanada gemisinin bulunduğu bölgeden uçmuş ancak gemiye yaklaşmamışlardır" ifadelerini kullandı. Konaşenkov, "Rusya Hava Kuvvetleri'nin tüm uçuşları uluslararası kurallara uygun bir şekilde tarafsız suların hava sahasında gerçekleştirilmektedir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!